Menu
Vol Beloften: Robbert Schilder

Vol Beloften: Robbert Schilder

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Robbert Schilder.

Naam: Robbert Schilder.
Geboren: 18-04-1986 te: Amstelveen.

Broers/zussen: Ik heb een zusje van 17.

Positie: Nummer '4', links of centraal in de verdediging. Links- of rechtsbenig: Links.

Lengte: 1.78 m. Gewicht: 78 kg.

Bij Ajax sinds: Ik ben bij Ajax in de C1van Hennie de Regt gekomen, dit is dus mijn zesde seizoen. Contract vanaf: 1 juli dit jaar tot 1 jui 2007.

Vorige club(s): Ik ben begonnen bij NFC in Amstelveen toen ik zes jaar was. Daarna ben ik naar Amstelveen Heemraad gegaan, daar heb ik zes jaar gespeeld. We hadden een goed team, er kwamen wel vaker scouts kijken. Op een gegeven moment werd ik gebeld door de club dat er een brief van Ajax voor me was. Ik trainde gedurende een maand twee keer per week mee, aan het eind van die maand mocht ik blijven. Het was mijn tweede stage, de eerste was toen ik elf was en toen mocht ik niet blijven. Na de tweede dus wel.

Opleiding: Ik heb mijn Mavo-diploma. Ik ben begonnen aan een VMBO-opleiding marketing/communicatie aan het Johan Cruijff College, dat heb ik een jaar gedaan en nu richt ik me volledig op het voetbal.

Relatie: Er is wel een speciaal iemand.

Hobby's: Ik ben graag met mijn vrienden, dan gaan we wat drinken of naar de film.

Muziek: Een beetje van alles, maar het meest luister ik naar R&B en Nederlandstalige muziek.

Favoriete tv-programma: Studio Voetbal.

Beste film: Ik weet vaak een week later al niet meer dat ik een bepaalde film heb gezien, haha. De laatste was The Wedding Crasher.

Mooiste boek: Ik heb niet zoveel boeken gelezen, biografieën en boeken over de onderwereld interesseren me wel. Het laatst dat ik heb gelezen was de biografie over Maradona.

Krant/tijdschrift/website: Amstelveens weekblad/VI en Ajax Magazine/ajax.nl.

Lekkerste eten: Indonesisch.

Mooiste goal: Ik speelde net bij Ajax in de C1, we gingen naar Italië voor een toernooi. We speelden tegen Monza. Ik kreeg de bal net over de middellijn, ging vijf man voorbij en schoot in de verre hoek. Het was een belangrijk doelpunt, want we stonden met 1-0 achter en we moesten winnen om in het toernooi te blijven. Ik maakte de 1-1 en uiteindelijk wonnen we met 2-1.

Grootste voetbalkwaliteit: Als ik in balbezit ben, zoek ik meestal de goede oplossing. Ik heb een goede pass en een goed inzicht.

Nog werken aan: Mijn rechterbeen en koppen. Natuurlijk kan alles beter.

Favoriete club behalve Ajax: Barcelona, alles vind ik mooi, de stad, het shirt, het stadion.

Mooiste stadion: Camp Nou. Met mijn oude team zijn we een keer in Lloret de Mar geweest, op de laatste dag van de trip gingen we naar het stadion.

Mooiste wedstrijd: De finale van de Champions League die Ajax won natuurlijk, maar ook de halve finale tegen Bayern München. Ajax won met 5-2, die wedstrijd was van een ontzettend hoog niveau. De finale in de Champions League van vorig seizoen tussen AC Milan en Liverpool was ook mooi.

Favoriete voetballer: Ik kijk veel naar middenvelders omdat ik dat van oorsprong ook ben. De creativiteit spreekt me aan, dan denk ik aan Ronaldinho, Zidane, Valerón en Riquelme.

Idool buiten voetbal: Als sporter Roger Federer, het is buitenaards om te zien hoe hij tennist. Verder mijn ouders, zij brengen me overal naar toe, ze zijn erg betrokken.

Hoogtepunt in carrière: Mijn contract bij Ajax, dat wilde ik vroeger al.

Dieptepunt: Gelukkig heb ik geen zware blessures gehad of iets dergelijks. Dat ik niet in de selectie zat voor het WK onder 20 was wel een teleurstelling, want ik zat er dicht tegen aan.

Toekomstverwachting: Ik hoop zo snel mogelijk bij Ajax door te breken. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen mijn debuut zou kunnen maken.

Eerstvolgende wedstrijd: Tegen Cambuur in de Gatorade Cup. We hebben wat goed te maken, het is een goede wedstrijd om de verloren duels van de afgelopen weken achter ons te laten. We zijn jonger en minder ervaren dan de spelers van Cambuur, maar qua kwaliteit hoeven we voor hen niet onder te doen, denk ik. We spelen in het stadion, dat is bijzonder. Het is een mooi toernooi voor ons om op te vallen. Ik hoop dat er redelijk wat toeschouwers komen, anders kan je een doodse sfeer krijgen. Een paar jaar geleden, toen Jong Ajax zo ver kwam, was het fantastisch. Ik keek toen alles op tv, er was een geweldige sfeer. Het zou mooi zijn als wij nu ook kunnen stunten. We hebben goed getraind de afgelopen week, dus het moet mogelijk zijn. Ik denk dat het 2-0 voor ons wordt.

De wedstrijd Jong Ajax - Cambuur wordt op dinsdagavond 20 september om 20.00 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA. Voor slechts 5 euro kunt u op de eerste ring lange zijde de talenten van Ajax steunen.
Meer info >>