Menu

Vol Beloften: Robin Muller van Moppes

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Robin Muller van Moppes.

Naam: Robin Muller van Moppes.

Geboren: 10 mei 1984 te: Amsterdam.

Broers/zussen: ik heb een zus van 22 jaar, Leonne.

Positie: middenvelder. Ik speel meestal links- of rechtshalf. Links- of rechtsbenig: rechts.

Lengte: 1.75 meter. Gewicht: 69 kilogram. Vandaag nog gewogen. Om de drie weken wordt bij ons het vetpercentage gemeten, worden we gewogen en krijgen we een conditietest.

Bij Ajax sinds: 1992, dit is mijn elfde jaar. Contract vanaf: ik speel nog op amateurbasis.

Vorige club(s): Voorland, daar zat ik in de F-jes.

Opleiding: HAVO.

Relatie: ik heb een vriendin.

Hobby's: tennis en golf.

Muziek: R&B, Trance.

Favoriete tv-programma: Kopspijkers.

Beste film: Seven en Scarface.

Mooiste boek: De Dag Na Morgen van Allan Folsom.

Krant/tijdschrift/website: Parool, VI, Ajax.nl.

Lekkerste eten: de lasagne van mijn moeder.

Mooiste goal: vorig jaar met de A-junioren in een oefenwedstrijd tegen een amateurelftal. Ik schoot de bal van zo'n meter of 25 in de kruising. Voor een middenvelder scoor ik redelijk vaak.

Grootste voetbalkwaliteit: inzicht en techniek.

Nog werken aan: mijn handelingssnelheid en - logisch voor een rechtsbenige speler - mijn linkerbeen.

Favoriete club behalve Ajax: Real Madrid.

Mooiste stadion: Nou Camp.

Favoriete voetballer: Zinedine Zidane.

Mooiste moment uit Ajax-historie: winnen van AC Milan in de finale van de Champions League in 1995. Ik speelde toen in de D1 of de C2. Ik heb altijd zeer meegeleefd met het eerste elftal en dat doe ik nog. Naar die wedstrijd zat ik dan ook met grote ogen te kijken.

Idool buiten voetbal: ik heb niet echt idolen. Ik hoef niet zo nodig iemand anders te zijn, ik ben wie ik ben. Ik heb wel respect voor bepaalde mensen, of voor wat ze doen.

Hoogtepunt in carrière: dat ik bij Ajax zo ver gekomen ben. Ik heb twee zware blessures gehad en ik heb me telkens terug geknokt. Voetballen bij Ajax is niet gemakkelijk, alleen de sterksten blijven over. Het is een opsteker dat ik dit jaar bij Jong Ajax mag spelen.

Dieptepunt: die blessures waar ik het over had. Toen ik in de B1 zat, brak ik voor het seizoen begon mijn bovenbeen. En als A2-speler mocht ik meedoen met de A1 op het Eurovoetbaltoernooi in Groningen. Tegen Valencia kreeg ik een schop en brak mijn kuitbeen. Ik heb veel blessures gehad en dat is steeds een mentale tik.

Toekomstverwachting: ik hoop een speler van Ajax 1 te worden en het Nederlands Elftal te halen. Of dat reëel is, weet ik niet, maar je mag het wel willen bereiken. Ik verwacht in ieder geval een professioneel voetballer te worden, en dan bij voorkeur in de eredivisie. Ik ben niet zo'n type die voorspelt dat-ie uiteindelijk bij Real Madrid terecht komt. Als ik het maar red in het betaald voetbal. De opleiding die we daarvoor krijgen bij Jong Ajax is daar uitstekend voor. Alles is top geregeld en de trainers hebben een geweldige ervaring.

Eerstvolgende wedstrijd: we spelen met Jong Ajax op dinsdag 9 september een oefenwedstrijd bij de amateurs van AFC '34. Ons doel is veel goals te maken en zo ons zelfvertrouwen op te vijzelen. In alle officiële duels zijn we tot nog toe eerst achter gekomen, en dan speel je toch anders dan wanneer je direct de leiding neemt. Volgens mij heeft elke voetballer dat. Ik denk dat we met Jong Ajax best kans maken op het kampioenschap, maar dan moeten we wel beter gaan voetballen.