Menu
Vol Beloften: Siem de Jong

Vol Beloften: Siem de Jong

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden grotendeels op maandagavond af op de Toekomst. In de rubriek Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer Siem de Jong, middenvelder.

Naam: Siem de Jong.

Geboren: 28 januari 1989 te Aigle, in Zwitserland.

Broers/zussen: Ik heb één broertje, Luuk. Hij is 16 jaar.

Positie: Centrale middenvelder of rechtshalf. Bij de amateurs stond ik wel eens in de spits. Nu sta ik zelfs wel eens in de verdediging.

Links- of rechtsbenig: rechtsbenig.

Lengte: 1.85 meter.
Gewicht: 76 kilo.

Bij Ajax sinds: Ik ben vorig seizoen naar Ajax gekomen.
Contract vanaf: Op dit moment heb ik nog geen contract.

Vorige clubs: Ik heb tot mijn zesde in Zwitserland gewoond. Daar heb ik ook één jaar gevoetbald. De naam van de club weet ik alleen niet meer. In Nederland heb ik bij DZC ’68 en De Graafschap gespeeld.

Opleiding: Ik zit nu in 6 VWO. Na mijn examens wil ik nog wel graag verder studeren. Behalve als ik een contract krijg. Ik ben nu met mijn studiebegeleider en de club aan het praten om een keuze te maken. Ik weet nog niet zeker welke studie ik wil gaan doen. Misschien ga ik wel economie studeren.

Geen voetballer, dan: Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik ben altijd voor het voetbal gegaan. Ik speelde al vanaf mijn tiende bij De Graafschap.

Passie buiten het voetballen: Ik vind het ook leuk om bezig te zijn met andere sporten. In de vakanties speel ik tennis en golf. Verder ben ik graag bij mijn vrienden.

Geloof/Bijgeloof: Nee.

Relatie: Ik heb nu al bijna een jaar een vriendin, Fieke.

Siem de Jong scoort in een wedstrijd van de A1. De middenvelder speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Jong Ajax en de A1. Siem de Jong scoort in een wedstrijd van de A1. De middenvelder speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Jong Ajax en de A1.

Vakantie: Ik ben met mijn ouders en familie in Cancun in Mexico geweest. Dat vond ik heel gaaf. Het is de ideale vakantiebestemming, zon, zee en strand.

Muziek: R&B.

Favoriete tv-programma: Prison break.

Beste film: Ik kijk heel veel films, maar heb eigenlijk niet echt een favoriet.

Mooiste boek: Ik houd niet zo van lezen, maar het boek ‘Er komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun vond ik wel een mooi boek. Voor school moet ik ook wel boeken lezen.

Krant/Tijdschrift/Website: Spits, Voetbal International, www.knvb.nl en verschillende sportwebsites.

Favoriete eten: Pizza.

Een dag ruilen met: Ik zou wel eens een dag een filmster willen zijn.

Mooiste goal: Die heb ik vorig jaar gemaakt toen ik bij Ajax nog in de B1 speelde. In de competitiewedstrijd tegen Willem II draaide ik weg bij mijn man en schoot de bal vanaf ongeveer 30 meter in de kruising.

Grootste voetbalkwaliteit: Dat is mijn inzicht.

Nog werken aan: Ik moet nog beter worden in het coachen van mijn medespelers.

Favoriete club buiten Ajax: Mijn oude club De Graafschap. Het was vooral erg leuk om daar te spelen vanwege de goede sfeer. Ik woon ongeveer 500 meter van het stadion. Veel vrienden spelen nog bij De Graafschap.

Mooiste wedstrijd: Dat was een wedstrijd tegen Ajax. Ik speelde toen in de C1 van De Graafschap. Ajax stond bovenaan, terwijl wij tegen degradatie vochten. We wonnen de wedstrijd met 3-2. Ik maakte een doelpunt.

Favoriete voetballer: Dennis Bergkamp vind ik een goede voetballer. Het was erg leuk om hem te zien spelen. Hij zocht altijd de juiste oplossing.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Het doelpunt van Patrick Kluivert in de Champions Leaguefinale in 1995.

Hoogtepunt in carrière: De overgang van De Graafschap naar Ajax. Bij Ajax begon ik als tweedejaars B-junior.

Dieptepunt: Dat heb ik eigenlijk niet.

Lastige club als tegenstander: Het is altijd lastig om tegen clubs te voetballen die onderaan staan. Zij spelen heel verdedigend en daardoor is het lastig om aan te vallen.

Toekomstverwachting: Ik hoop zo snel mogelijk een contract te krijgen. Ik wil dan eerst goed in het tweede elftal presteren.