Menu

Vol Beloften: Stanley Aborah

Ook dit seizoen stellen de nieuwe talenten van Jong Ajax zich weer aan de supporters voor in 'Vol Beloften'. Jong Ajax is immers de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. Dat het snel kan gaan, laat Stanley Aborah zien. De Belg maakte deze week tegen sc Heerenveen zijn nationale debuut en tegen Maccabi Tel-Aviv zijn internationale debuut. Aborah stelt zich voor.

Naam: Stanley Opoku Aborah.
Geboren: 23-06-1987 te: Kumasi, Ghana

Broers/zussen: Ik heb twee zussen en een halfbroertje, ze zijn allemaal jonger dan ik.

Positie: Aanvallende middenvelder, eigenlijk speel ik op '10'. Links- of rechtsbenig: Tweebenig.

Lengte: 1.70 m. en een half. Gewicht: 72 kilogram.

Bij Ajax sinds: Dit is mijn derde seizoen, ik kwam in 2001 in de B1. Contract vanaf: juli 2004.

Vorige club(s): Kapellen FC, Anderlecht, AA Gent, GBA, Ajax. Bij Kapellen heb ik het langst gespeeld, vierenhalf jaar.

Opleiding: Ik heb mijn Havo-diploma.

Relatie: Nee.

Hobby's:Playstation en tennis.

Muziek: R&B en hiphop, weinig verrassend voor een donkere jongen, haha.

Favoriete tv-programma: Voetbal Insite, ik vind die Johan Derksen wel grappig.

Beste film: Godfather, alle delen.

Mooiste boek: Ik lees niet veel, vroeger vond ik Suske & Wiske leuk.

Krant/tijdschrift/website: Telegraaf/Sportweek en VI/ajax.nl.

Lekkerste eten: Het is een Ghanees gerecht, rijst met tomatensaus, dat laat je inkoken zodat je rode rijst krijgt. Meestal eten we er wat sla bij. Mijn vader kan het goed maken.

Mooiste goal: Toen ik bij Anderlecht speelde nam ik een vrije trap vanaf de middellijn ongeveer. Ik was elf en schoot in één keer in de kruising! Maar ja, de keeper was heel klein. De bedoeling was eigenlijk een voorzet. We kwamen toen met 1-0 voor, het was de finale van een toernooi. Uiteindelijk werd het 2-2 en verloren we met penalty's.

Grootste voetbalkwaliteit: Mijn techniek.

Nog werken aan: Omschakelen en ik moet minder tegen scheidsrechters zeuren. Dat alleen al leverde me twee seizoenen geleden vijf of zes gele kaarten op. Maar soms komt het gewoon uit mijn mond.

Favoriete club behalve Ajax: AC Milan, ze hebben een aantrekkelijke speelstijl en goede spelers. Ze staan nu toch wel in de topdrie van Europa. Ik denk dat ze Real Madrid wel voorbij zijn.

Mooiste stadion: De ArenA. En ik heb tijdens een toernooi een keer in het stadion van Aberdeen gespeeld, dat was ook mooi.

Favoriete voetballer: Steven Gerrard. Knap dat je op zo'n jonge leeftijd al zo'n belangrijke aanvaller voor Liverpool kan zijn. Hij heeft een goede instelling en een goede traptechniek.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Het winnen van de Champions League met zo'n jonge groep.

Idool buiten voetbal: Heb ik niet.

Hoogtepunt in carrière: Dat ik mijn contract bij Ajax tekende. Vroeger was ik al fan van Ajax. Als ik tijdens een toernooi tegen een Ajax-team speelde maakte dat indruk. Zij haden allemaal dezelfde kleding.

Dieptepunt: Ik heb geen dieptepunt, misschien moet dat nog komen.

Toekomstverwachting: Als je in Jong Ajax speelt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorstromen naar het eerste. Ik heb nu mijn debuut gemaakt en ik vond het echt fantastisch om tegen Maccabi Tel-Aviv in zo'n vol stadion te spelen. Wie weet groei ik ooit uit tot een echte topspeler. Buiten dat hoop ik gezond te blijven.