Menu

Vol Beloften: Thomas Vermaelen

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Thomas Vermaelen.

Naam: Thomas Vermaelen.

Geboren: 14 november 1985, net achttien geworden dus. Ik ga volgende week direct beginnen met rijlessente:Kapellen (België).

Broers/zussen: Een broer van 20 jaar.

Positie:centraal in de verdediging Links- of rechtsbenig: linksbenig, rechtshandig.

Lengte:1.83 Gewicht: 75 kg.

Bij Ajax sinds:Dit is mijn derde seizoen. Dus sinds 2001. Contract vanaf:2003 tot 2005 met een optie voor nog twee jaar .

Vorige club(s): Germinal Ekeren en dat werd later GBA. Daar speelde ik sinds mijn vijfde jaar.

Opleiding: Ik heb hier de laatste twee jaar van de havo afgemaakt. De overgang van het Belgisch onderwijs naar het Nederlandse was makkelijk. Hier is het onderwijs toch minder dan in België.

Relatie: Nee. Ook niet één in België. Dat lijkt me lastig, want dan zie je elkaar maar een keer in de week ofzo. Dat lijkt me niets.

Hobby's:In de zomer tennis ik wat met vrienden. Niet heel erg goed, maar ik kan wel een balletje slaan.

Muziek: Ik houd van verschillende soorten muziek. Rock, R&B. Een favoriete Vlaamse zanger heb ik niet. De Vlaamse liedjes vind ik niet zo leuk.

Favoriete tv-programma: In het begin vond ik FC De Kampioenen leuk, maar dat is de laatste tijd wat minder. Ik vind Friends erg leuk om naar te kijken en Joey is mijn favoriet.

Beste film: Ik kijk niet heel veel films, maar laatst hebben we thuis Ocean's Eleven gekeken en die film vond ik erg goed in elkaar zitten.

Mooiste boek: Ik houd niet zo van lezen. Op de havo moest het natuurlijk wel, maar een mooiste boek heb ik echt niet. Stripboeken kijk ik wel eens door. De strip Kiekeboe was altijd favoriet.

Krant/tijdschrift/website: Gazet van Antwerpen. Dat is een fijne krant met een moderne opmaak. Dat leest lekker. Verder VI en www.ajax.nl.

Lekkerste eten: Lasagna. Mijn gastmoeder maakt het wel klaar en heel af en toe mijn moeder ook.

Mooiste goal: Ik scoor niet zo vaak. Maar ik heb heel vroeger toen ik nog bij de E'tjes speelde eens een doelpunt gemaakt vanaf de middenlijn. Het doeltje was iets kleiner dan de normale doelen, maar wel breder dan een zaalvoetbaldoel. Ik schoot de bal zo over de keeper het doel in. Nu scoor ik wel eens met de kop. Dat zijn echter nooit van die mooie goals.

Grootste voetbalkwaliteit: Koppen. Dat kan ik wel goed en ik heb een aardig linkerbeen.

Nog werken aan: Mijn rechterbeen. Ik oefen wel eens op de training, maar ik niet een kwartier alleen met rechts schieten. Misschien moet ik daar eens bewuster op gaan trainen. Ik moet ook werken aan de coaching. Ik heb er moeite mee om te zeggen wat er moet gebeuren. Dat moet ik echt nog leren.

Favoriete club behalve Ajax: AC Milan. Dus ik kijk uit naar woensdag, maar dan ben ik wel voor Ajax natuurlijk. Ik vind de historie van AC Milan prachtig, het shirt is mooi en ze hebben wel een aardig stadion. Daar ben ik in de vakantie eens geweest.

Mooiste stadion: Toch de Amsterdam ArenA. Want hoewel ik het San Siro mooi vind, is het wel wat ouder. De ArenA is modern.

Favoriete voetballer: Wat verdedigers betreft vind ik Nesta en Maldini erg goed. Zo hard als zij verdedigen! Dat wil ik ook kunnen. De beste voetballer is echter voor mij nog altijd Zinedine Zidane.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Ik keek vroeger altijd naar Ajax in de Champions League. Dat ze die in 1995 wonnen weet ik nog. Met dat doelpunt van Kluivert.

Idool buiten voetbal: Heb ik niet.

Hoogtepunt in carrière: Dat ik meemocht met Ajax 1 naar Zweden. In de wedstrijd heb ik me rustig gehouden. Ik heb een keer een lange bal gegeven en verder korte passjes gespeeld. Ik was toch wel bang dat als ik ging forceren, ik fouten zou gaan maken.

Dieptepunt: Ik heb een goed leven. Een dieptepunt heb ik daarom niet echt. Ja, dat we vorig jaar het kampioenschap verloren, was niet leuk.

Toekomstverwachting: Ik hoop in Ajax 1 te spelen. Misschien dat het na Zweden nog een keer gebeurt. Ik ga er hard voor trainen. Maar ik heb nog alle tijd.

Eerstvolgende wedstrijd: Heerenveen uit, vanavond. Dat wordt lastig. (De wedstrijd is inmiddels afgelast, red.). In het verleden hebben zij bewezen een goed team te zijn. Ze waren kampioen bij de A-junioren en bij het tweede en volgens mij wonnen ze de beker bij de B-junioren. Hun opleiding is de laatste jaren beter geworden en daarbij hebben ze ook gewoon goede spelers. Maar ik heb Heerenveen altijd een goede ploeg gevonden. Vanaf het moment dat ik hier kwam.