Menu
Vol Beloften: Vito Wormgoor

Vol Beloften: Vito Wormgoor

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer verdediger Vito Wormgoor.

Naam: Vito Wormgoor.
Geboren: 16 november 1988.
Broers/ zussen: Ik heb één oudere broer van 22 jaar, Kelvin. Daarnaast heb ik nog een broertje en een zusje; Nando en Julia. Nando is 15 en Julia is 7.
Positie: Rechtsback of rechts in het centrum van de verdediging.
Lengte: 1.88 meter.
Gewicht: 81 kilogram.
Bij Ajax sinds: Het begin van dit seizoen.
Contract sinds: Begin deze maand heb ik mijn eerste contract getekend.
Vorige clubs: Ik ben begonnen bij HDS. Op mijn twaalfde ben ik naar DOVO gegaan, waar ik in het eerste heb gespeeld.
Opleiding: Ik zat op het Johan Cruijff College, maar daar ben ik net mee gestopt. Voorlopig wil ik me helemaal op het voetbal gaan richten.
Geen voetballer, dan…: Waarschijnlijk iets in de sport. Of ik zou in het interieurbedrijf van mijn moeder gaan werken.
Passie buiten het voetballen: Die heb ik niet echt. Ik kijk wel graag voetbal bij mijn vorige clubs. Zo blijf ik ook nog een beetje in contact met mijn oude ploeggenoten.
Geloof/Bijgeloof: Ik denk wel dat er iets is na de dood. Mijn opa is twee jaar geleden overleden. Toen dit gebeurde, kwam mijn carrière net op gang. Voor iedere wedstrijd denk ik altijd even aan hem. Dan weet ik: ‘nu ben je er ook bij’.
Relatie: Nee.
Vakantie: Ik ga dit jaar in de zomervakantie met mijn vrienden naar Mallorca. Verder zou ik nog wel graag een keer naar Miami willen. Vooral de grote mooie stranden spreken me aan. Eigenlijk zou ik er in het begin van dit seizoen met Ajax heen gaan om er een toernooi te spelen. Helaas ging dat niet door.
Favoriete tv-programma: De Gouden Kooi. Die mensen daar zijn net hyena’s. De ene keer zijn ze heel rustig, de andere keer worden ze ineens gek. Ik ben bang dat er nog een keer iemand vermoord gaat worden.
Beste film: The Green Mile met Tom Hanks vind ik een goede film. Ik hou van films over het gevangenisleven. Prison Break vind ik daarom ook te gek, maar dat is een serie.
Mooiste boek: Ik lees eigenlijk geen boeken.
Krant/Tijdschrift/Website: Metro en het Utrechts Nieuwsblad/Voetbal International en Nummer 14/www.ajax.nl en www.voetbalzone.nl.
Favoriete eten: Pasta’s.

Vito Wormgoor als speler van de A1 in de bekerwedstrijd tegen Willem II A1. Vito Wormgoor als speler van de A1 in de bekerwedstrijd tegen Willem II A1.

Een dag ruilen met: Een goede voetballer, zoals Francesco Totti, één van mijn idolen. Of met mijn moeder. Dan kan ik eens met eigen ogen zien hoe zwaar het is om mij op te voeden, want ik ben best wel een lastige jongen af en toe.
Mooiste goal: Dat was tijdens mijn debuut voor DOVO 1 tegen een Rotterdamse club. Het doelpunt was niet eens zo mooi, maar wel belangrijk voor mijzelf. De bal kwam vanaf de linkerkant en ik kon hem bij de tweede paal inschieten.
Grootste voetbalkwaliteit: Mijn overzicht en lange passes.
Nog werken aan: Snelheid op de eerste meters en wenden en keren.
Favoriete club buiten Ajax: AS Roma. Ik vind het gewoon een mooie club die echt wat uitstraalt. De Serie A vind ik ook één van de leukere competities om naar te kijken.
Mooiste wedstrijd: Dat was vorig seizoen. Met DOVO speelden we een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Er was ontzettend veel publiek en we wonnen met 4-3.
Favoriete voetballer: Francesco Totti om zijn stijl en manier van doen in het veld. Ook Marco Materazzi vind ik een topper. Veel mensen denken dat hij alleen maar kan schoppen, maar het is ook een voetballer die belangrijke en mooie doelpunten kan maken.
Mooiste moment uit Ajax-historie: Toch wel de finale van de Champions League in 1995. Al weet ik niet meer zeker of ik het wel live heb gezien. Er stond gewoon een prachtig elftal met mannen als Edgar Davids en Patrick Kluivert.
Idool buiten voetbal: Mijn opa, waar ik het al eerder over had. Hij was altijd heel kritisch op mijn spel, maar vertelde dan altijd aan mijn moeder dat ik toch wel erg goed had gespeeld. En mijn moeder is mijn heldin omdat ze ondanks alles altijd voor me klaarstaat.
Hoogtepunt in carrière: Dat was deze maand, toen ik mijn eerste contract bij Ajax tekende.
Dieptepunt: Degradatie met DOVO afgelopen seizoen.
Lastige club als tegenstander: Feyenoord is altijd lastig. En het is ook moeilijk om tegen kleine clubs te spelen. Dan is er vaak sprake van onderschatting.
Toekomstverwachting: Daar doe ik liever geen voorspellingen over. Ik blijf gewoon lekker voetballen en dan zie ik wel wat de toekomst brengt.