Menu
'Vol vertrouwen dat er topsfeer heerst'

'Vol vertrouwen dat er topsfeer heerst'

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Feyenoord alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de vernieuwde Amsterdam ArenA, bij de enige Klassieker in Nederland: Ajax - Feyenoord.

Toeschouwers op de hoofdtribune merken dat de verbouwing aan die kant van het stadion klaar is. Ik heb zelf laatst even rondgekeken en geconstateerd dat de zalen er fantastisch uitzien. Maar ook dat alle verbindingen zoals de roltrappen en de gangen van en naar de tribunes enorm zijn verbeterd. Vanaf andere tribunes is goed te zien dat de gracht bij de hoofdtribune is ‘dichtgelegd’. De dug-outs zitten ‘op Engelse wijze’ verwerkt in de tribunes, die met bijna duizend stoeltjes zijn uitgebreid. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik nog niet of ik op de eerste rij ga zitten, of misschien wel op de bovenste rij. Edwin van der Sar vertelde mij dat Sir Alex Ferguson bijvoorbeeld meestal boven zat, vanwege het overzicht. Ook krijgt het stadion steeds meer een Ajax-karakter.

Wij hebben er een bijzondere en nuttige trainingsweek in Rio de Janeiro op zitten. Wij denken dat we een uitstekend trainingskamp hebben gehad. Er is veel gezegd en geschreven over de dingen die tegen zouden zijn gevallen, maar wij kijken als staf en met het team terug op een zeer geslaagde week. De spelers zijn dichter naar elkaar toegegroeid, ze weten nog beter wat wij van ze verwachten en ze staan daar ook achter.

Als enige club in Nederland strijden we nog op drie fronten. Dat vraagt veel van een groep en we zullen alle spelers hard nodig hebben. Met midweekse wedstrijden erbij is het belangrijk om de verhouding arbeid-rust goed in de gaten te houden, zeker met een jonge ploeg. Daarom zijn we blij dat Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel hun rentree hebben gemaakt. Het geeft ons meer mogelijkheden en concurrentie maakt de ploeg sterker. Als iedereen fit is hebben we ook de beschikking over een heel sterke reservebank. Dat geeft mij de mogelijkheid een wedstrijd die tegenvalt van nieuwe impulsen te voorzien.

De serie goeie wedstrijden van voor de winterstop moet vandaag een goed gevolg krijgen. Ronald Koeman en ik hebben beiden uitgesproken dat we het jammer vinden dat de Klassieker nog steeds zonder uitsupporters gespeeld wordt. De onderlinge wedstrijden zijn de laatste jaren ontzettend spannend en daar horen fans van beide clubs bij. Dat komt de sfeer ten goede. Het wordt tijd dat iedereen dat inziet, waardoor het ook weer mogelijk wordt.

Maar ik bemoei me vooral met het voetbal en niet met wat er op de tribunes gebeurt. Al constateer ik natuurlijk wel dat de sfeer in de ArenA elk jaar beter is geworden en we al enkele jaren met recht kunnen zeggen dat hier een topsfeer heerst. Ajax heeft geweldige supporters. Met de aanpassingen die aan het stadion zijn gedaan ben ik vol vertrouwen dat er vanmiddag ook een topsfeer zal heersen. Vanaf het eindsignaal van FC Utrecht - Ajax, vlak voor kerst, kijk ik al uit naar deze zondagmiddag. Ik heb er dus heel veel zin in, en ik neem aan dat dat ook voor jullie geldt.

Ik wens jullie heel veel plezier bij Ajax - Feyenoord.

Frank de Boer
Trainer/Coach