Menu
'Vol vertrouwen naar Nicosia toe'

'Vol vertrouwen naar Nicosia toe'

Ajax boekte zaterdag een goede 2-5-overwinning bij NAC Breda. Deze prestatie is ook de ochtendkranten niet ontgaan. De Amsterdammers hebben vertrouwen kunnen tanken voor het UEFA Champions League-duel met Apoel Nicosia van komende dinsdag is de tendens.

‘Ajax laat klassiek spel zien’ kopt Trouw. 'Na het dieptepunt in de wonderlijk genoeg gewonnen ‘Klassieker’ bij Feyenoord (0-1) hervond Ajax zaterdagavond alweer de koers die coach De Boer voor ogen staat – en die in eigen land tot de hoogste prijs zou kunnen leiden.' De krant richt zich met name op het bij vlagen soepele vertoonde spel van de Amsterdammers tegen NAC. 'Zaterdag ging de bal dan toch redelijk snel van voet tot voet, met driehoekscombinaties die voor de coach (Frank de Boer, red.) abc’tjes zijn. Daar konden genoeg kanttekeningen bij worden geplaatst, bovenal dat de oppositie van modaal niveau was. Maar de Ajacieden vonden elkaar makkelijk en, dat bovenal, ze bedienden zich niet van het oeverloze rondspelen, waarvoor ze in toenemende mate werden bekritiseerd.’

De Volkskrant zag zaterdagavond iets moois groeien tussen Davy Klaassen en Kolbeinn Sigthórsson. 'Soms duurt het in het seizoen even voordat iets van een fundament is gelegd. Iets waar een coach van op aan kan. Iets waar een team mee verder kan. Het is wellicht de wisselwerking tussen de talentvolle middenvelder uit eigen opleiding en de spits die te lang geblesseerd was of te vaak uit vorm.’ Het wordt volgens de krant ‘nu interessant om te zien hoe de samenwerking zich gaat ontwikkelen’.

‘Vol vertrouwen naar Nicosia toe’ kopt De Telegraaf. De krant heeft daarbij veel aandacht voor een opgeleefde Richardo van Rhijn. 'Met zijn winnende doelpunt tegen Feyenoord en de openingstreffer bij NAC Breda (2-5) onderstreepte de verdediger hetgeen Frank de Boer al weken met genoegen constateerde: Van Rhijn is opgekrabbeld en boekt snel progressie.’ Van Rhijn toont zich in het stuk zelfkritisch wanneer hij spreekt over het vorige seizoen: ,,Ik belandde in een negatieve roes, waardoor het een tijd lang niet goed genoeg was.’’ Volgens De Telegraaf concludeert de rechtsback van Ajax terecht dat ‘de toekomst er nu een stuk zonniger uitziet dan een tijdje geleden’.

In het artikel van het AD staan de scorende spitsen van Ajax centraal. Waar Arek Milik afgelopen week zes keer scoorde (tegen JOS Watergraafsmeer, red.), maakte Kolbeinn Sigthórsson zaterdag zijn eerste hattrick in dienst van de Amsterdammers. De IJslander had het lange tijd moeilijk, maar hoopt nu het positieve gevoel gevonden te hebben. ,,Natuurlijk vrat het aan me dat ik zo lang droogstond. Daarom ben ik nu zo opgelucht. Iedere spits wil scoren, voor zichzelf, maar zeker voor het team.’’ De spits werpt ook alvast een blik vooruit op duel van dinsdag tegen Apoel Nicosia. ,,Winst morgen is cruciaal om eventueel te overwinteren. Alleen dan blijven we meedoen.’’

Tekst en foto: Ajax.nl