Menu
'Volendam nemen we heel serieus'

'Volendam nemen we heel serieus'

Na de fantastische zege op Fiorentina heeft Ajax zaterdag nog een training om weer helemaal klaar te zijn voor het Eredivisieduel tegen Volendam. ,,De omschakeling is niet moeilijk, want we nemen Volendam heel serieus."


Hebben jullie donderdagavond de overwinning op Fiorentina nog een beetje gevierd, of werd meteen de focus gelegd op de wedstrijd tegen Volendam?
Marco van Basten: ,,We waren pas laat in het hotel, rond middernacht. Toen moesten we nog eten. Daar hebben we een paar drankjes bij gedronken en daarna is iedereen naar de kamers gegaan."
Hoe moeilijk is het om het team weer op te laden voor Volendam?
,,Niet moeilijk. Dat geldt voor de trainers en voor de spelers, want we hebben het dit seizoen al moeilijk genoeg gehad in de Nederlandse competitie. Iedereen is zich bewust van de huidige situatie en dan bedoel ik met name de stand op de ranglijst. Het spreekt dus voor zich dat we deze wedstrijd heel serieus nemen."
In de uitwedstrijden had Ajax het behoorlijk moeilijk met Volendam. Kunnen we in de ArenA een heel andere wedstrijd verwachten? Wat is de kracht van Volendam?
,,Het is lastig geweest, omdat we het spel moesten maken. Er zijn meer clubs die zich dit seizoen in Volendam hebben verslikt. Ze spelen vanuit een defensieve organisatie en dan is het belangrijk om het vermogen en het geluk te hebben om snel te scoren. Als je snel scoort, dan moeten zij kiezen; gaan we aanvallen of blijven we verdedigen. Van beide situaties moeten we kunnen profiteren."
Ajax miste tegen Fiorentina onder andere Gabri, Vertonghen, Enoh, Cvitanich vanwege blessures. Zijn zij zondag wel weer inzetbaar?
,,Ik heb eigenlijk nog geen idee, omdat we vandaag niet trainen. Ten opzichte van gisteren is in ieder geval Rob Wielaert er weer bij. Voor Eyong Enoh, Gabri en Dario Cvitanich komt deze wedstrijd zeker nog te vroeg. En ik denk dat dit ook voor Jan Vertonghen geldt. Maar dat moet de training van morgen uitwijzen."
Ajax heeft in een week gewonnen van Feyenoord en Fiorentina. Wat doet dit met de ploeg?
,,Deze zeges geven vertrouwen en rust, er is een goede sfeer. Je dwingt meer af als je hard werkt en dat met z’n allen doet. We moeten vanuit een goede organisatie voetballen en voorkomen dat we kwetsbaar worden. Als je vooraf de opstellingen van Fiorentina en Ajax naast elkaar legde, dan verwachtten weinig mensen een overwinning voor Ajax. Feitelijk geldt hetzelfde voor aanstaande zondag, waar Ajax in de situatie van Fiorentina zit en Volendam in die van Ajax."