Menu
Volg Ajax O19 in Warschau

Volg Ajax O19 in Warschau

Ajax O19 is om 12:00 uur geland in Warschau. De Ajacieden hebben exact 6 uur om zich voor te bereiden op het Europese treffen met Legia Warschau O19. Een niet-alledaagse voorbereiding, waarvan John Heitinga ook de positieve kant inziet: ,,Het is een leerproces voor de jongens."

De wedstrijd zou eigenlijk woensdag worden gespeeld, maar dat is een nationale feestdag in Polen. Dus wilde Legia Warschau het duel een dag vervroegen.

De planning in Polen bestaat vanmiddag uit een wandeling, een lichte lunch, een rustperiode en een sportmaaltijd. Daarna vertrekken de Ajacieden rond 16:00 uur richting het Wojska Polskiegostadion voor de heenwedstrijd in de 2e ronde van de knock-outfase van de UEFA Youth league.

Welcome to Poland ➡️ #AjaxO19! ������#UYL #legaja pic.twitter.com/FwrM7hu3BZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 31 oktober 2017

'Leermoment'
,,Het is een leerproces voor de spelers", aldus Heitinga. ,,Normaal gesproken reizen we 1 dag van te voren, maar dat is bij deze trip niet het geval. Daar moeten de jongens mee om gaan. Dat is een stukje discipline. Wat doen ze de avond ervoor? Wat eten en drinken ze? Normaal kunnen we dat monitoren in het hotel. Nu zijn ze zelf verantwoordelijk. Dat is zeker een leermoment."

,,Vanavond gaat blijken wat voor invloed de voorbereiding heeft", zo vervolgt Heitinga. ,,Maar we moeten gewoon zorgen dat we 90 minuten geconcentreerd zijn. Dan kunnen we een goede stap zetten naar de volgende ronde."

YES! Vanavond weer @UEFAYouthLeague! �� #TalentTuesday #AjaxO19 #legaja pic.twitter.com/k4FUs0zi46

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 31, 2017

Legia ongeslagen in alle competities
De 33-jarige hoofdcoach weet wat hij kan verwachten van de Poolse tegenstander: ,,Legia Warschau speelt naar verwachting 4-4-2, waarbij het grootste gevaar vanuit de omschakeling komt. Het team is nog ongeslagen in alle competities. Dat vormt een mooie uitdaging voor ons."

Wil je niets missen van Ajax O19 in Warschau?

Volg de Ajacieden dan via de volgende kanalen: 
1. Ajax.nl
2. Facebook.com/afcajax
3. Twitter.com/afcajax
4. Instagram.com/afcajax
5. Snapchat.com/add/afcajax

Lees ook:
Brobbey en Gravenberch last-minute mee met Ajax O19

Tekst: Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees