Menu
Volg ontknoping in de ArenA

Volg ontknoping in de ArenA

Alle fans van Ajax kunnen zondag 2 mei de wedstrijd NEC – Ajax gratis op grote schermen in de Amsterdam ArenA bekijken. Er is geen (seizoen) Club Card-verplichting, waardoor iedereen samen kan genieten van de spannende ontknoping in de Eredivisie.

Een uur voor de wedstrijd, om 13.30 uur, opent het stadion via ingang J de poorten. Om 14.30 uur start de wedstrijd NEC – Ajax. Via Ingang J is het veld van de ArenA te betreden. Vanaf hier kan de wedstrijd worden bekeken op twee grote schermen die geplaatst zijn op de hoofdtribune. Ook wordt de wedstrijd vertoond op de twee grote Sony-schermen die aan de korte zijden in de ArenA hangen.

Ook families met kinderen zijn van harte welkom! Voor hen wordt tribune Noord opengesteld. De ArenA is via ingang J te betreden en via het veld kunt u plaatsnemen op tribune Noord. Op die manier kunnen ook de jongste Ajax-supporters de wedstrijd zien.

Bij een kampioenschap biedt Ajax de aanwezigen, in afwachting van de spelers, technische staf en fans die uit Nijmegen terugkeren, in het stadion een verlengd programma aan. In dat geval worden vanaf 17.30 uur meerdere ingangen opengesteld. Via ingangen A, B, G, H, J en M is het stadion te betreden.

Hieronder de stadiondelen die vanaf 17.30 uur worden opengesteld.

A: 1e ring Oost
B: 1e ring Noord voor families met kinderen
G: Veld
H: 1e ring Zuid
J: Veld
M: 1e ring Oost

Indien het veld en de 1e ring vol zijn, wordt het overige publiek naar de tribunes van de 2e ring verwezen.

De huldiging vindt van 18.30 uur tot 20.00 uur plaats in de ArenA. Het podium staat voor de hoofdtribune richting het veld. Voor de meegereisde Ajax-fans vanuit Nijmegen is er een speciaal vak op het veld beschikbaar.

Ajax organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Amsterdam en de Amsterdam ArenA.

In verband met veiligheid en ordeverstoring in het verleden en door de verwachte toestroom van veel supporters is door de gemeente gekozen voor de ArenA als feestlocatie. Mocht Ajax donderdag 6 mei de beker winnen, dan komt er een tweede huldiging, eveneens in de ArenA.

Parkeren kan zoals gebruikelijk op de parkeerplaatsen rond de ArenA, maar gezien de verwachte drukte adviseren wij om met het openbaar vervoer te komen.

In het stadion zijn de huisregels van de Amsterdam ArenA van kracht en wij wijzen erop dat het voorhanden hebben en/of afsteken van vuurwerk verboden is.

Op korte termijn komt er op Ajax.nl meer informatie beschikbaar over het evenement op donderdag 6 mei. Houd de website dus goed in de gaten.