Menu
Volgend mooi affiche wacht

Volgend mooi affiche wacht

De Europese voetbalbond noemde de wedstrijd Real Madrid - Ajax 'het meest romantische affiche' van de eerste speelronde in de groepsfase van de Champions League. Zondag staat in de Eredivisie het mooiste affiche van Nederland op de planning: Feyenoord - Ajax.

Trainer Martin Jol blikte vrijdagmiddag op de Toekomst vooruit op de Klassieker en begon met de fysieke status van zijn selectie, waarvan onder andere Maarten Stekelenburg deze vrijdag niet op het veld trainde. ,,De selectie staat er na Real Madrid goed voor, behoudens Vermeer, Lodeiro en Atouba. Mido heeft nog tijd nodig en het meespelen van Teemu Tainio (hamstringklachten) en André Ooijer (knieklachten) zijn twijfelachtig. Stekelenburg zat vandaag in de herstelgroep en hij kan zondag gewoon spelen."

Na de training kregen de spelers fases van de met 2-0 verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid te zien. ,,De conclusie kan worden getrokken dat we het als team veel beter moeten doen", sprak Jol. ,,En specifieker: we hadden hun vier aanvallers beter moeten bespelen. Moeten zorgen dat ze minder in hun kracht kwamen door ze minder ruimte te geven. Dat het verschil zo groot is, had je kunnen verwachten. Hun vier aanvallers kosten bij elkaar 160 miljoen elkaar. Ik denk niet dat het incident met Evander Sno heeft meegespeeld. Ze kunnen zich wel zo goed focussen op de wedstrijd, dat het even uit het hoofd te zetten is."

Uiteraard ging het ook over de eerstvolgende tegenstander Feyenoord. ,,Ik kan niet zeggen of Feyenoord op dit moment minder goed is dan vorig jaar. Ze missen natuurlijk wel Makaay en ook Tomasson is er niet bij. Pas als het team op z'n sterkst is kan je zo'n vergelijking maken. Vorig jaar in de competitie speelden we daar 1-1. Feyenoord uit is altijd een moeilijke opdracht. Na de nederlaag van vorige week is Feyenoord gebrand om het goed te doen. Wij willen precies hetzelfde."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wat wordt zondag de uitslag van Feyenoord - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Feyenoord - Ajax!