Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
Volop parallellen tussen NEC en Ajax

Volop parallellen tussen NEC en Ajax

Ajax treedt zondagmiddag in het McDos Goffertstadion aan voor het uitduel tegen NEC. De aftrap voor de elfde wedstrijd van het seizoen 2005-2006 staat gepland om 12.30 uur. Gesterkt door de midweeks geboekte 2-4 Champions Leaguezege op FC Thun, maken de Ajacieden er wellicht ook in Nijmegen iets fraais van. In het Zwitserse Bern werd duidelijk dat de Ajacieden wel degelijk beschikken over scorend vermogen.

Dat de Amsterdammers dit seizoen vooral in de Eredivisie moeizaam aan hun doelpunten komen, is zo langzamerhand wel bekend. Opvallend genoeg was Ajax ook in de laatste editie van NEC-Ajax matig op dreef. De gasten boekten de kleinst mogelijke zege (0-1) en mochten vooral keeper Bogdan Lobont dankbaar zijn dat hij het Ajax-doel schoon hield. Makkelijk was dat niet. Zo wist de Roemeen een penalty van NEC’er Robbie Wielaert knap te pareren. Ook een strafschop voor Ajax werd trouwens gekeerd. Toenmalig NEC-goalie Dennis Gentenaar (hij toont zijn keeperskunsten nu bij Bundesligaclub Borussia Dortmund) maakte de elfmetertrap van Wesley Sneijder onschadelijk.
Zonder gevolgen bleef Gentenaars actie niet. Maxwell nam de keeper in de rebound opnieuw onder vuur, maar ook die poging leidde niet direct tot een goal. De derde Amsterdamse schotpoging werd uiteindelijk benut door Hedwiges Maduro. De Nijmegenaren moesten uiteindelijk tóch buigen voor de flink opgevoerde Ajax-druk…

,,We hebben niet laten zien wat we kunnen’’, blikte Ajax’ interim-trainer Ruud Krol naderhand kritisch terug. Inderdaad, mooi was het allemaal niet wat de gasten lieten zien in Gelderland. Met de 0-1 overwinning werd niettemin tóch de volle buit binnen gehaald.
Vergeleken met de uitspraak van Krol sprak Danny Blind na het laatste treffen met FC Thun bijna identieke woorden. Ook de huidige Ajax-trainer had zijn ploeg niet bepaald fraai zien spelen, maar wel zien winnen. Uiteindelijk telt ook dit seizoen vooral het resultaat. ,,We hebben heel matig gespeeld’’, blikte Blind op zijn beurt terug op het povere –maar gewonnen– duel in Bern. Vier Amsterdamse treffers in één wedstrijd zijn deze voetbaljaargang een ongekende weelde.

Dat ook NEC het huidige seizoen moeizaam scoort, toonde de ploeg van trainer Cees Lok tijdens de laatst gespeelde competitieronde. Net als Ajax, in de eigen Amsterdam ArenA tegen sc Heerenveen, bleven ook de Nijmegenaren voor eigen publiek steken op 0-0. Sparta Rotterdam haalde daarmee een puntje weg uit het Goffertstadion.
Het totaal van de Poolse clubtopscorer Andrzej Niedzielan bleef daarmee steken op vier treffers. Ook de clubtopscorer aan Ajax-kant, Angelos Charisteas, trof tot op heden vier keer doel. Dat Ajax én NEC hun wedstrijd doelpuntloos afsloten, was in elk geval een opsteker voor de beide keepers. Ajacied Maarten Stekelenburg en de van Feyenoord gehuurde NEC-goalie Gabor Babos hielden hun doelen schoon. Zo heeft elk nadeel (lees: puntenverlies) dus ook zijn voordeel.