Menu
Vonk: 'Bij Cape Town veel jeugdig talent'

Vonk: 'Bij Cape Town veel jeugdig talent'

Hans Vonk speelt aanstaande zaterdag op de Toekomst met Ajax Cape Town tegen het Ajax van Martin Jol. De doelman verheugt zich op het weerzien met zijn oud-collega’s uit Amsterdam.

Ajax Cape Town arriveert vandaag op luchthaven Schiphol voor een trainingskamp in Nederland. Zaterdag spelen de Zuid-Afrikanen op de Toekomst tegen Ajax. Daarna worden ook nog oefenwedstrijden gespeeld tegen De Graafschap en Willem II. Voor Vonk is het duel met Ajax natuurlijk het aansprekendste. ,,De Toekomst is bekend terrein voor me”, zegt hij. ,,We hebben er zin in.”

Vonk speelt sinds deze zomer weer bij Ajax Cape Town. De doelman stond nog onder contract bij Heerenveen, maar de Friezen lieten hem terugkeren naar zijn geboorteland. Bij Ajax Cape Town is hij dichter hij zijn familie en heeft hij meer kans om weer in aanmerking te komen voor het Zuid-Afrikaanse elftal. ,,Het bevalt heel goed om weer in Zuid-Afrika te zijn”, aldus de doelman, die vorig seizoen ook nog even reservekeeper was bij het Amsterdamse Ajax. ,,Wij zijn net als Ajax ook weer net begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Cape Town loopt echt heel veel talent rond. Wat dat betreft zie je dat de jeugdopleiding zich echt aan het uitbetalen is. Maar om mee te doen om de nationale titel hebben we misschien nog wel wat versterkingen nodig.”

Dat Ajax Cape Town altijd wel in is voor een verrassing bleek wel tijdens de laatste ontmoeting tussen. In de winterstop van het seizoen 2006-2007 wonnen de Urban Warriors verrassend met 3-1 van het Ajax van toenmalig trainer Henk ten Cate. Vonk verdedigde die wedstrijd het doel van Ajax Cape Town, dat terugkwam van een achterstand. ,,Op een gegeven moment was bij ons iedere kans een doelpunt”, blikt hij tevreden terug. Hoe zaterdag de krachtsverhoudingen zijn tussen Ajax en dochterclub Ajax Cape Town weet hij niet ,,Dat is moeilijk in te schatten. Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar.”

Ajax - Ajax Cape Town begint zaterdag om 16.00 uur. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf €8,-.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop