Menu

Vonk: 'Iedereen in mineur'

Het gelijkspel tegen ADO Den Haag was niet het verjaardagscadeau dat Hans Vonk zich wenste van zijn teamgenoten. Niet alleen het puntenverlies was teleurstellend, ook de manier van spelen van Ajax was niet om vrolijk van te worden, vonden Rafael van der Vaart, Julien Escudé en de jarige keeper.

,,Het was gewoon slecht", oordeelde Rafael van der Vaart. ,,Ik kan er heel kort over zijn. We begonnen niet fel genoeg en zaten niet in de wedstrijd. Tegen een ploeg als ADO moet je snel scoren en dat hebben we niet gedaan. Hoe langer het duurt voordat eerste doelpunt valt, hoe meer zij voor de goal gaan liggen met zijn allen. En dan moet je nog van geluk spreken dat we geen goal tegen krijgen."

Aan de inzet van Van der Vaart lag het niet zondagmiddag. ,,In de eerste helft speelde ik aardig, ik heb hard gewerkt. Maar we hebben niet echt grote kansen gekregen, we kwamen er niet doorheen. In de rust is gezegd dat we feller moesten spelen, maar het lukte niet. Niet van de zijkanten en met lange ballen op het laatst ook niet. We kunnen nog wel een uur over de wedstrijd praten, maar dat helpt niet meer. Het was gewoon niet top", aldus de middenvelder.

,,Het tempo was te laag, we speelden onnauwkeurig, dat zijn precies de ingrediënten om een belabberde wedstrijd te spelen", vond Hans Vonk. ,,Vooraf was iedereen erop gebrand een groot verschil in doelpunten te maken, maar dat kwam helaas niet uit. Ik heb geen verklaring voor het slechte spel van vandaag. Ik heb de wedstrijd net als de mensen op de tribune beleefd denk ik. Ik kon alleen de ballen tegenhouden en hoopte verder ook dat de bal er aan de andere kant in zou ploffen. Er is na afloop van het duel behoorlijk wat gevloekt en gescholden in de kleedkamer, iedereen was in mineur. Ik ga ervan uit dat het een incident is, maar dat moet de volgende week tegen FC Twente blijken."

Ook Julien Escudé was zwaar teleurgesteld over zijn eigen optreden zondagmiddag. ,,Ik heb niet goed gespeeld; ik heb een paar behoorlijke fouten gemaakt", vond de Fransman. ,,Het is goed voor de verdediging dat we geen doelpunten tegen hebben gehad, dat is het enige positieve. ADO speelde tegen het einde met iedereen in hun verdediging, dan is het heel moeilijk de ruimte te vinden als wij daar ook met zes, zeven man in hun zestien gaan spelen." Escudé dacht dat het vertoonde spel misschien iets te maken had met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Heerenveen. ,,We speelden toen negentig minuten lang een zware wedstrijd, en dezelfde elf van donderdag speelden ook nu. We hadden maar twee dagen tussendoor om te rusten. Misschien verklaart dat waarom we vandaag niet fris genoeg waren en niet genoeg energie en kracht hadden."

Vooral in de slotfase dook de verdediger een aantal malen op voor het doel van Dorus de Vries, keeper van ADO Den Haag. ,,Ik probeerde ze te helpen voorin", verklaarde Escudé. ,,Ik heb honderd procent gegeven en een aantal malen lukte een combinatie vrij aardig, maar we konden niet door die muur breken. Ajax wil altijd aanvallend en snel voetbal spelen. PSV bijvoorbeeld, is meer afwachtend, zij nemen hun tijd, en slaan dan toe. Dat is gewoon niet onze manier van spelen, en tegen een team met elf verdedigers gebeurt dan dit." Zorgen maakt de Fransman zich echter niet. ,,We hebben nu een week om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd, bijna iedereen is fit dus volgende week staan we er weer."