Menu

Voor 200 piek spelen tegen Ajax

“He hallo! Ik loop nu op het veld! Het is net een biljartlaken. En onze lieve Heer gaat ons volgens mij helpen met een spatje regen voor de snelle balcirculatie”, vertelt Johan Vunderink grappend aan de telefoon. “Ben je van Ajax-internet. He, wat leuk. Wij hebben ook een website, die er echt professioneel uitziet. Deze is gemaakt door een paar jongens van de club. Ze hebben hiermee een tijd gelden ook een prijs gewonnen. Je kon er ook kaarten voor de wedstrijd tegen Ajax bestellen.”

Wanneer Johan Vunderink van het organisatiecomité ‘Ajax’ gepassioneerd vertelt over de komst de komst van Ajax krijgen we, net als bij de andere amateurclubs, een verfrissende stortvloed aan enthousiasme over ons heen. In 1973 was het de laatste keer dat SV Vaassen een profclub op sportpark ‘De Kouwenaar’ mocht verwelkomen. FC Barcelona met Rinus Michels won toen met 6 – 0.

De club uit Vaassen bestaat sinds vorig jaar tachtig jaar. Er is in de loop van de jaren veel veranderd. Een nieuw bestuur en een duidelijk beleid moet de vierde klasser weer op niveau terugbrengen. Terug naar de oude glorietijd, die de club voorheen kende. De komst van Ajax past hier precies in. De gedrevenheid van de vrijwillers des te meer. “Net kwamen er nog spontaan een groep jongens het veld oplopen. ‘Of ze nog iets konden doen, want ze gingen niet trainen?’ Dat is hartstikke leuk. Net als in het begin van de voorbereiding toen we vroegen om vrijwilligers. We hadden er rond de dertig, misschien veertig verwacht, maar er zaten er zeventig ’s avonds in de kantine te wachten.”

Niet alleen de mensen van de club zijn bevangen met de Ajax-koorts. Vooral de spelers zelf en de mensen uit het dorp leven mee. “Mijn dochtertje had laatst een straat-barbecue waarop ze werd overstelpt met vragen over de oefenwedstrijd. Voor de spelers is het natuurlijk het mooist. Chris Gerritsen kon zijn al geboekte vakantie voor zo’n 200 gulden inkorten. Of hij dan wel zou spelen, had hij aan de trainer gevraagd. Tuurlijk had hij gezegd, iedereen krijgt zijn speelminuten.”

We zijn benieuwd of Gerritsen er stiekem nog eentje in kan prikken? Vaassen succes!

SV Vaassen – Ajax Datum: donderdag 19 juli 2001 Plaats: Vaassen Aanvang: 19:30