Menu
'Voor beide teams belangrijk duel'

'Voor beide teams belangrijk duel'

Trainer Frank de Boer kan zondag in het lunchduel (12:30 uur) met Vitesse niet het complete team dat Feyenoord versloeg opstellen. Ricardo van Rhijn is namelijk geschorst. Wie de rechtsback zal vervangen, wilde de trainer op de persconferentie niet prijsgeven.

In de selectie van Ajax heeft De Boer ten opzichte van het duel met Feyenoord twee mutaties doorgevoerd. Mitchell Dijks blijft uit voorzorg aan de kant en wordt in de selectie vervangen door Dico Koppers. Ruben Ligeon neemt de plaats van Van Rhijn in de selectie in. Daarmee is niet gezegd dat Ligeon, die op 15 oktober 2011 tijdens Ajax - AZ zijn debuut maakte, de geschorste rechtsback ook in de basis vervangt. ,,Ik ga hier niet mijn hele opstelling geven", gaf De Boer zijn toehoorders mee. ,,Maar ik heb het al eens opgelost met Joël Veltman en Toby Alderweireld. Hoe ik dat nu ga doen, zien jullie zondag wel."

Na de 3-0-winst op Feyenoord wil Ajax de goede lijn voortzetten. Vitesse heeft echter iets recht te zetten na de grote nederlaag bij AZ. ,,Het is voor beide teams een belangrijke wedstrijd", zegt De Boer. ,,Gezien de stand op de ranglijst is het een wedstrijd op hoog niveau. En het wil natuurlijk niet zeggen dat het gelijk dramatisch is bij Vitesse na de 4-1-nederlaag."

Joël Veltman is een van de spelers die de geschorste Van Rhijn eventueel kunnen vervangen. Joël Veltman is een van de spelers die de geschorste Van Rhijn eventueel kunnen vervangen.

Feit is natuurlijk wel dat Vitesse topschutter Wilfred Bony node mist. De Ivoriaan is momenteel op de Africa Cup actief. ,,Vitesse gaat de goals van Bony missen. Zijn afwezigheid heeft honderd procent invloed op het team", schat De Boer in. ,,In de thuiswedstrijd die wij tegen Vitesse speelde, maakte Bony het verschil met twee goals en was hij een rustpunt. Wij mogen blij zijn dat hij in Afrika zit. Maar Vitesse heeft een brede selectie. Er zullen andere spelers opstaan."

Waar Vitesse Bony mist, daar moet ook Ajax het nog steeds stellen zonder spits Kolbeinn Sigthórsson. Omdat de wedstrijd van Jong Ajax afgelopen maandag werd afgelast, moet de IJslander ook nog even geduld hebben voordat hij zijn rentree kan maken in de selectie. Hij zal waarschijnlijk de volgende wedstrijd van Jong Ajax, maandag tegen Jong PSV, een helft in actie komen.

,,Ook Boilesen is nog niet wedstrijdfit", loopt De Boer door zijn afwezigenlijst. ,,Hij doet wel in de grote partijen elf tegen elf nu mee. Klaassen is eigenlijk de enige geblesseerde speler die nog niet bij de groep traint. Doordat we nu zo'n grote groep hebben is het best lastig om iedereen tevreden te houden. Bij de twaalfde en dertiende man lukt dat wel, en de nummers 23, 24 en 25 zijn zo jong die hebben nog wel geduld. Maar daartussenin zit een groep van zeven, acht spelers die allemaal willen spelen en allemaal denken dat ze onterecht op de bank zitten. Het is aan ons, de technische staf, ze allemaal het geloof te laten behouden dat ze een kans hebben. Wat dat betreft is het ook wel fijn dat we nog op drie fronten actief zijn."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst