Menu

Voor bereiken 2e plaats moet Ajax eerst RKC het eerste thuisverlies toebrengen

Ajax heeft het bereiken van de tweede plaats weer in eigen hand. Als de Amsterdammers de resterende vijf competitiewedstrijden winnen, passeren ze Feyenoord en is het spelen van een voorronde in de Champions League niet nodig. Om een stap in die richting te zetten, moet Ajax donderdag RKC wel het eerste thuisverlies toebrengen.

Wie naar de website van RKC surft, zal merken dat het lijkt of RKC de hoop op Europees voetbal al heeft opgegeven. De ploeg staat momenteel op de zesde plaats met 49 punten uit 30 wedstrijden. Ajax heeft vijf punten meer maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat vierde.

Toch heeft RKC een prima reeks wedstrijden op de mat gelegd. Zeker op eigen veld. In Waalwijk verloor de ploeg van trainer Jol dit seizoen namelijk nog niet. PSV kwam tot 1-1 en Feyenoord verloor op 1 april nog met 2-0. Maar de nederlaag die RKC afgelopen weekeinde leed tegen NEC (5-1) zal hard zijn aangekomen.

Daarnaast moet de Waalwijkse formatie ook Michael Lameij wegens een schorsing missen. De oud-Ajacied raakte in de clinch met nog een oud-Ajacied Dennis Schulp.

Bij Ajax is Cristian Chivu aan de beterende hand. Hij deed dinsdag op de training nog niet met de grote partij mee, maar doorliep wel alle oefeningen. De Roemeen miste de laatste drie wedstrijden tegen PSV, Roda JC en NAC.

Opvallend in de 'trainingspartij' op dinsdag was het meespelen van Andre Bergdolmo met de verdedigers, die de laatste weken in de basis stonden. De Noor, voor het laatst op 17 december 2000 in de basis bij Ajax-FC Twente, nam de rechtsbackpositie voor zijn rekening. Het centrum van de defensie werd, zoals de laatste weken gebruikelijk, door Pasanen en Yakubu bewaakt. Ferdi Vierklau kreeg een hes omgehangen, wat duidde op een reserverol.

Ook een deel van Ajax 2 was aanwezig om de het reserveteam te completeren. Didi Longuet had een aantal fraaie acties in huis.

Bij de hoekschoppen kwamen drie van de vier verdedigers mee naar voren. Yakubu hield de defensie bij de eerste paal bezig en Bergdolmo en Pasanen moesten voor gevaar zorgen bij de verste paal.