Menu

Voor een dag Ajacied

Jim, Joël, Didier en Maxim kunnen jaloerse gezichten verwachten van vriendjes en vriendinnetjes. Zij mochten namelijk de training woensdagochtend, bij hoge uitzondering, meedoen met de Ajax-selectie. Maar omdat er ook nog een tweede plaats te verdedigen valt in de competitie, werd een groot gedeelte ook scherp getraind, zonder de vier kinderen.

De kinderen mochten meedoen, omdat hun vaders een aantal maanden geleden deze training hadden 'gekocht'. Tijdens een gala waarvan de opbrengst voor 'Spieren voor Spieren' is bestemd, had Ronald Koeman deze training met de Ajax-selectie ter beschikking gesteld. En de gelukkigen waren dus Jim, Joël, Maxim en Didier. Hun vaders hadden het goed geheim gehouden, want woensdagochtend werden zij niet bij school afgezet, maar reden zij het Arena-dek op. Leuk, we gaan naar een training kijken, dachten de vier nog nietsvermoedend. Totdat zij trainingskleren aankregen en tussen hun helden het veld op mochten lopen.

Na de warming-up werd de groep in vier kleinere groepen verdeeld. Elk team kreeg een andere kleur hes en een van de vier jonkies toebedeeld. Gelukkig voor Jim kreeg hij een oranje hesje, want zijn grote helden Zlatan en Litmanen droegen dezelfde kleur om hun schouders. Dat was mazzel.

Er waren twee veldjes afgezet, waarop twee teams tegen elkaar speelden. Na elk partijtje bleef een team staan en wisselde het andere team van veld, zodat iedereen tegen elkaar zou spelen. Na een tijdje kwam Tonny Bruins Slot de kinderen halen, om hen het afronden op doel te leren. De teams gingen door met de partijtjes, alleen stonden de gezichten nu ernstiger. Koeman en Krol werden weer streng en de partijtjes werden in hoog tempo gespeeld.

Bruins Slot leerde de vier hoe zij het beste een penalty konden nemen. ,,Een speler legt áltijd zelf de bal neer", luidde de tip. ,,En als je het echt goed wil doen, kus je de bal, dan weet je zeker dat hij erin gaat", aldus Bruins Slot.

Op het veld ernaast kregen de vier kleine Ajaciedjes scheve ogen van de selectiespelers. Die moesten zich zoals op elke training zien te bewijzen, want zondag wacht de wedstrijd tegen De Graafschap en die moet gewonnen worden.

Het laatste kwartier werden allen weer samengevoegd en mochten Jim, Joël, Didier en Maxim tussen de anderen laten zien wat ze geleerd hadden. En ze vielen nauwelijks op, alleen qua lengte misschien. Want ook de kids wisten de vier keepers te passeren. Ze hadden ook geleerd dat ze moesten wachten met schieten tot de keeper al een hoek in was gedoken. En dat werkte. Goede trainer, die Bruins Slot!

Toen de training erop zat, werden nog gauw even teamfoto's gemaakt. Want hoewel de vier een dag hebben gehad om nooit te vergeten, is het toch handig als je al je vriendjes een foto als bewijs kunt laten zien!