Menu
Voor even bij Ajacied in het team

Voor even bij Ajacied in het team

Deelnemers aan de sportclinic in sporthal Aristos hadden maandagmiddag de sportdag van hun leven. In hun team tijdens de Sportief tour deden namelijk twee Ajacieden mee!

Sportief tour is een landelijk project, waarbij jongeren met en zonder handicap sporten met topvoetballers. De Pluryn Werkenrode Groep, de Johan Cruyff Foundation en Stichting de NEES zijn initiatiefnemers van het evenement.

De grootste bofkonten onder de deelnemers van het Jan van Breemen Instituut, de Mytylschool en de Noteboomschool uit Amsterdam waren naar eigen zeggen de spelers van 'Chelsea'. Zij kregen in de Amsterdamse sporthal Aristos namelijk behalve John Heitinga ook nog Klaas Jan Huntelaar in hun team en de Ajax-spits was bij de jeugd zeer populair.

John Heitinga heeft een bijrijder op de stoel. John Heitinga heeft een bijrijder op de stoel.

Gehuld in oranje shirts liep er rond Klaas Jan gedurende de middag een hele zwerm kinderen. Op de vraag welke van de verzamelde handtekeningen de mooiste was, pikte bijna iedereen die van de spits eruit. De Ajacieden verdeelden zich bij aankomst over de teams met namen van PSV tot Chelsea, van Arsenal tot Juventus. Voor sommige jongens was het even slikken toen ze zich als Ajax-fan moesten melden bij PSV. Maar ja, de naam van het team was deze middag van ondergeschikt belang. Het ging er vooral om plezier mét elkaar te beleven aan het sporten. En met het plezier zat het wel goed.

Wesley Sneijder geeft een teamgenoot een aai over de bol. Wesley Sneijder geeft een teamgenoot een aai over de bol.

Onder de gezellige klanken van Sinterklaasliedjes, maar ook van andere Nederlandse muziek beleefden de jeugd en de Ajacieden samen een paar gezellige uren. Interessant om te zien hoe sommigen zich voor even moesten verplaatsen in de bewegingswereld van iemand die tot het gebruik van een rolstoel is gedwongen. Dat het nog niet zo heel eenvoudig is om je balans te bewaren, onderschreef doelman Kenneth Vermeer. Ook tijdens het rolstoeltjoekbal was hij voornamelijk voor het doel te vinden en bij een ogenschijnlijke handig bedachte draaibeweging, kiepte hij met rolstoel en al tegen de grond. Gelukkig was er verder geen schade aan doelman en materiaal.

Maar er was meer te beleven dan rolstoeltjoekbal. Ook zitvolleybal, zaalvoetbal en een competitie hard schieten behoorden tot het spelprogramma. En daarbij ging het soms al even fanatiek.

Tegen half vier zat de middag er voor de Ajacieden op. Met een enorme groepsfoto nam de selectie afscheid van hun teamgenootjes-voor-even. Ze hadden genoten. Zowel de spelers als de kleine sporters.


Bekijk voor meer foto's het fotoverslag.