Menu
'Voor het eerst maakte ik een transferperiode van dichtbij mee'

'Voor het eerst maakte ik een transferperiode van dichtbij mee'

Justin Kluivert vertelt in zijn laatste blog voor Ajax.nl over vertrekkers, nieuwkomers, tegenslagen en de knop omzetten.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Justin Kluivert is deze maand onze blogger.


,,Tja, dat is echt pech hebben: opgeroepen voor Jong Oranje, maar geblesseerd. Heel jammer, maar weet je, mijn moment komt nog wel. Ik heb last van een spierblessure aan mijn been, maar ik ga ervan uit dat ik snel herstel.

Tijdens het duel met Rosenborg BK raakte Justin licht geblesseerd aan zijn been.
Tijdens het duel met Rosenborg BK raakte Justin licht geblesseerd aan zijn been.

Bittere pil
Het waren geen makkelijke weken. De uitschakeling in Europa is een bittere pil. Maar we moeten door. Het landskampioenschap is super belangrijk en we willen ook de beker mee naar Amsterdam nemen. We moeten er met zijn allen vol voor gaan om dit seizoen nog te laten slagen.

'Teleurstelling om tunen naar strijdlust'

Knop omzetten
Voor sommige jongens is het makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb gelukkig veel aan mijn familie. Ik praat vaak met mijn broers en mijn neef. Die helpen me om de teleurstelling om te tunen naar strijdlust. Ik ben nog jong en er staat nog zo veel te gebeuren. Je kan niet te lang stilstaan.

Sánchez
Daarnaast gebeurde er ook een hoop op transfergebied. Voor het eerst maakte ik een transferperiode van dichtbij mee. Er werd een hoop over gepraat, maar ik maakte me niet zo druk. Met het team dat er nu staat ben ik heel blij. Natuurlijk is het jammer dat je afscheid neemt van een jongen als Davinson Sánchez, maar zo gaan die dingen. We zijn goeie maatjes. Davinson spreekt Spaans en ik ook een beetje, dus dat schept een band. Ik heb hem trouwens nog niet gesproken sinds hij is vertrokken naar Tottenham Hotspur. Ik zal hem straks even een appje sturen.

Justin met inmiddels oud-ploeggenoot Davinson.
Justin met inmiddels oud-ploeggenoot Davinson.
'Je kan pas écht goed presteren als je je thuis voelt'

Voor sommige nieuwkomers is het denk ik wel even wennen. Ik probeer die nieuwe jongens altijd een beetje op hun gemak te stellen. Gewoon een babbeltje maken, af en toe vragen hoe het met ze gaat, dat soort dingen. In mijn ogen kan je pas écht goed presteren als je je een beetje thuis voelt bij je club.

Samen een team
Ik vond het leuk om een maandje te bloggen. Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om de supporters te bedanken. Jullie waren er voor ons in heel moeilijke weken. Wij spelers zijn een team, maar ook jullie maken daar deel van uit.

'Ik vraag me af waar John zijn leukste tijd heeft doorgebracht'

John
Ik geef het stokje over aan de september-blogger John Heitinga. Ik ben benieuwd naar zijn verhalen. John en ik kennen elkaar al best een tijd. Leuke vent, ik heb het idee dat hij die jonge jongens ook echt begrijpt. Hij heeft veel gezien en veel meegemaakt, bij Ajax, maar ook in het buitenland. Ik vraag me af waar John zijn leukste tijd als profvoetballer heeft doorgebracht. Hij zal er in zijn blog vast iets over vertellen…''

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst