Menu
Voor ieder wat wils tijdens Open Dag

Voor ieder wat wils tijdens Open Dag

Tijdens de Open Dag van Ajax en de Supportersvereniging Ajax was vrijdag van alles en nog wat te doen. Naast de spelerspresentatie en de handtekeningensessie konden de supporters ook aan allerlei activiteiten deelnemen. Van springkussens en Panna Knock-out tot ‘3D-kijken’ met een speciale bril.

Het zag vrijdag letterlijk rood en wit van de mensen rondom de Amsterdam ArenA, de Toekomst en het activiteitenterrein op P2. Vrijwel alle bezoekers aan de Open Dag waren in het rood-wit van Ajax gekleed.

Na de grootse spelerspresentatie op P2 begaven de supporters zich in groten getale naar de Toekomst waar Lucky Ajax een wedstrijdje speelde tegen de sponsors van Ajax. Lucky Ajax, waarbij onder andere oud-coryfeeën als Pim van Dord, Dick Schoenaker en Frank Verlaat present waren, scoorde regelmatig. Onder grote hilariteit van het publiek paste de sponsorploeg daarna een groot aantal wissels toe. Maar er kwamen meer spelers in dan eruit gingen. Met zestien tegen elf vervolgden zij hun weg over het veld. Heel veel hielp het niet, want de oud-voetballers met Dennis Gerritsen en Glenn Helder als aanvallers klopten de keeper met regelmaat. Maar ook de sponsors lieten zich niet onbetuigd. Uiteindelijk gingen de ploegen met een verdienstelijke 5-2 uitslag van het veld.

Geholpen door de fijne zomerzon genoot iedereen van de activiteiten en genoot ook iedereen op eigen wijze van de Open Dag 2010.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Mooi <i>'skills'</i> bij de Panna Knock-out. Mooi 'skills' bij de Panna Knock-out.
Op de foto met een fraaie bolide van Ajax-sponsor Mercedes! Op de foto met een fraaie bolide van Ajax-sponsor Mercedes!
Bij de 'Ajax 360 Make your move' van Ajax-hoofdsponsor AEGON konden supporters hun actie via vele camera's laten vastleggen. Bij de 'Ajax 360 Make your move' van Ajax-hoofdsponsor AEGON konden supporters hun actie via vele camera's laten vastleggen.
Hoeveel ballen zouden er in deze auto verstopt zitten? Hoeveel ballen zouden er in deze auto verstopt zitten?
Eredivisie Live had een 'knusse' huiskamer ingericht op het evenementen-terrein. Eredivisie Live had een 'knusse' huiskamer ingericht op het evenementen-terrein.
'3D-kijken' met een speciale bril in de tent van Ajax-sponsor Sony. '3D-kijken' met een speciale bril in de tent van Ajax-sponsor Sony.
Drukte bij de tent van de Ajax Kids Club. Drukte bij de tent van de Ajax Kids Club.
Ook voor de jongste bezoekers was er van alles en nog wat te doen. Ook voor de jongste bezoekers was er van alles en nog wat te doen.
Aanvoerder Dick Schoenaker van Lucky Ajax. Aanvoerder Dick Schoenaker van Lucky Ajax.
Lucky Ajax won uiteindelijk met 5-2. Lucky Ajax won uiteindelijk met 5-2.
Een volle tribune bij Lucky Ajax. Een volle tribune bij Lucky Ajax.
Lol op het springkussen. Lol op het springkussen.
Er kon ook geklommen worden. Er kon ook geklommen worden.
Op de foto met de Ajax-helden. Op de foto met de Ajax-helden.
Wat een plaatje! Wat een plaatje!