Menu
Voor Jong Ajax begint maandag het echte werk

Voor Jong Ajax begint maandag het echte werk

Voor Jong Ajax komt deze week een einde aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het team van Pieter Huistra en Fred Grim opent maandagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Jong Ajax speelde woensdag zijn laatste oefenwedstrijd. Op de Toekomst werd Alemannia Aachen overtuigend met 3-1 verslagen. ,,Met name de bereidheid om voor elkaar te werken was ontzettend groot”, vertelt Huistra na afloop. ,,Daar ben ik erg tevreden over, daar begint het toch vaak bij. Voetballend was het bij vlagen goed, maar moet het nog beter.”

Huistra en Grim, de opvolgers van Adrie Koster en Aron Winter, hebben zeven weken de tijd gehad om Jong Ajax voor te bereiden op het begin van de competitie. ,,Zeven weken is best lang”, aldus Huistra. ,,We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld, waarin we iedereen speelminuten hebben gegeven. De jongens hebben allemaal een behoorlijk hoog niveau, anders hadden ze het ook niet geschopt tot Jong Ajax. Je moet Ajax zien als een soort piramide. Je begint in de jeugdopleiding met een heleboel voetballers. Hoe verder je komt in opleiding, hoe meer spelers er afvallen en uiteindelijk blijft er een hele smalle top over.”

In welke formatie Jong Ajax maandag aantreedt tegen Jong AZ is nu nog niet bekend. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er ongetwijfeld een paar spelers van het eerste elftal speeltijd moeten krijgen. ,,En wie dat zijn, weten we meestal pas kort van tevoren”, aldus de voormalig international. ,,Dat is niet erg, dat hoort erbij.”

En ook van zijn eigen groep staat nog niet vast wie er komend seizoen kunnen rekenen op de meeste speelminuten. ,,Nu de voorbereiding erop zit, hebben we geen schifting of zoiets gemaakt. Dat willen we juist helemaal niet. Het mooiste is als iedereen het hele seizoen aan elkaar gewaagd blijft. Je zag het vandaag aan onze spitsen Geoffrey Castillion en Renaldo Jongebloet. Ze hebben ieder een helft gespeeld en beiden een doelpunt meegepikt. Zo houd je elkaar scherp.”

Tegen Alemannia Aachen droegen Deniz Aslan en Roly Bonevacia ieder een helft de aanvoerdersband. Toch staat ook nog niet vast wie dit seizoen de catain wordt. ,,Ik kan alleen zeggen dat het wel iemand van onze eigen groep is, dus niet iemand van de A-selectie, die af en toe een wedstrijd met ons meedoet."

Afgelopen seizoen werd Jong Ajax overtuigend kampioen van de Beloftencompetitie. Maandag tegen Jong AZ moet de eerste stap gezet worden naar opnieuw een mooi seizoen. ,,Onze openingswedstrijd wordt ongetwijfeld pittig. Maar het is tevens een mooie uitdaging, waar we klaar voor moeten zijn."

Pieter Huistra geeft Bruno Silva aanwijzingen. Pieter Huistra geeft Bruno Silva aanwijzingen.