Menu

Voor Rosenberg is WK ten einde

Markus Rosenberg kan vakantie vieren. De Zweed zag wederom vanaf de bank zijn land in de achtste finale tegen Duitsland te kort schieten. Het gastland won met 2-0.

Geen seconde mocht de Ajacied proeven van de WK-sfeer in Duitsland. Hij moest zijn ervaring halen uit het trainen met de beste voetballers van Zweden, want tijdens de wedstrijden ruimde bondscoach Lars Lagerb├Ąck geen plaats voor hem in. Zelfs niet als de stand eigenlijk aanleiding gaf voor meer creativiteit in de aanval. Liever wisselde hij een verdediger voor een verdediger, een middenvelder voor een middenvelder en als hij Zlatan Ibrahimovic naar de kant haalde kwam oud-Heerenveenspeler Marcus Allb├Ąck in het veld.

Ook voor oud-Ajacied Ibrahimovic bracht het WK niet wat hij had verwacht of gehoopt. In de partij tegen Duitsland werd hij opnieuw gewisseld. Duitsland kwam al binnen 12 minuten op een 2-0 voorsprong. Aan het einde van de eerste helft moest Zweden met tien man verder na twee keer geel voor Lucic. In de tweede helft kreeg Henrik Larsson nog een penalty mee, maar de oud-Feyenoorder schoot hoog over.

Zweden kan naar huis. Rosenberg zal waarschijnlijk het begin van de voorbereiding van Ajax missen, want de WK-gangers hebben recht op drie weken vakantie na de laatste wedstrijd. Ajax begint volgende week maandag 3 juli aan het seizoen 2006-2007.