Menu

Voor Seedorf was 2002 vooral leerzaam

Stefano Seedorf werd vorig seizoen kampioen met Jong Ajax en maakte de successen mee in de Amstel Cup. Ook trainde hij vaker mee met het eerste en viel hij een paar keer in bij Ajax 1.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Met Kerst blijf ik thuis, zoals altijd eigenlijk, met mijn familie. We lachen veel en natuurlijk veel eten en drinken. Op eerste Kerstdag zijn we alleen met het gezin, ik weet nog niet wat we eten. Meestal is het echt Surinaams eten, rijst, pom, nasi, bami, maar ook kalkoen. Dat kun je wel aan mijn moeder overlaten! Op tweede Kerstdag gaan we naar familie, het diner is dan ook uitgebreid. Met Oud en Nieuw is het eigenlijk hetzelfde verhaal. We vieren het met het gezin. We hebben natuurlijk ook oliebollen en vuurwerk. Ik ga niet de stad in, ik denk dat er wat vrienden langskomen."

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,In sportief opzicht was de Amstel Cup met Jong Ajax natuurlijk belangrijk. Dat ik mocht starten tegen Celtic op trainingskamp was ook erg leuk. 2002 was een erg leerzaam jaar. In het begin speelde ik bij het tweede elftal, maar ik trainde al wel een paar keer met het eerste. Dat werd steeds meer. Tegen het einde van vorig seizoen trainde ik meer met het eerste dan met het tweede. De voorbereiding heb ik ook met het eerste gedaan. Daar heb ik erg veel van geleerd."

,,Privé heb ik eigenlijk geen hoogtepunt. Een oom van mij is een paar weken geleden overleden. Ik was erg gehecht aan die man. Hij wilde mijn eerste Champions-Leagueshirt. Als het zover is ga ik het inlijsten en bij hem thuis hangen."

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Dat ik vast bij de A-selectie kom, dat zit er wel aan te komen. En ik wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met mijn familie, daar ben ik erg aan gehecht."