Menu

Voor Van der Vaart duurde vakantie precies lang genoeg

Korter had de vakantie van Rafael van der Vaart niet hoeven zijn. Langer ook niet, want het begon bij de Beverwijker wel weer te kriebelen. De honger naar de bal was er weer.

Van der Vaart had een rustige vakantie in Spanje. ,,Het was lekker en leuk", aldus de uitgeruste topscorer van Ajax. ,,Ik ben nog op het gemeentehuis gevraagd van Chiclana, het dorpje waar ik elk jaar naar toe ga. Daar kreeg ik een officiele ontvangst door de burgemeester en zo'n plaatje met mijn naam erop."

Behalve dat trok Van der Vaart ook af en toe zijn loopschoenen aan om langs het strand te rennen. Vandaag kon hij de voetbalschoenen weer onderbinden. ,,Het is altijd leuk iedereen weer terug te zien. Ik heb sommigen wel gebeld tijdens de vakantie."

Van der Vaart is blij met de versterkingen die Ajax heeft gecontracteerd. ,,Boschker is een goede keeper. Het is uitstekend dat hij er is. Sonck is ook een goede speler als ik de berichten zo hoor. Ik kende hem niet zo goed, maar ik heb wel gehoord dat hij vrij goed is."

Nu is het vizier op augustus gericht. ,,Het is het belangrijkste dat we ons weer kwalificeren voor de Champions League. Ik verwacht veel van het seizoen. Natuurlijk hopen we in de Champions League weer goed te presteren en als we hetzelfde kunnen brengen als vorig seizoen zou dat mooi zijn."