Menu
Voor Vermaelen is seizoen voorbij

Voor Vermaelen is seizoen voorbij

Voor Thomas Vermaelen is het seizoen afgelopen. De Belg kampt met een liesblessure en is niet op tijd fit voor het play-offtweeluik tegen FC Twente. Adrie Koster had in zijn wekelijkse persconferentie meer nieuws voor de Ajax-volgers.

,,Iedereen beseft heel goed waar het de komende duels om gaat, iedereen kijkt naar de wedstrijden uit’’, startte Koster zijn vooruitblik op de komende twee cruciale ontmoetingen met de Tukkers. Ajax opent de play-offs zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Het duel wordt vanaf 19.30 uur afgewerkt in het stadion van FC Emmen. Op zondag 18 mei (14.30 uur) volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Als de Amsterdammers FC Twente bedwingen mag het deelnemen aan de voorronde voor de Champions League. ,,Ajax wil zich natuurlijk graag kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. Het is een druk die je jezelf oplegt. Ajax moet gaan voor de Champions League.’’

Koster kan in de eerste play-offfinalewedstrijd ook geen beroep doen op Samuel Kuffour. De Ghanees zit wegens privé-omstandigheden niet bij de selectie. De overige afwezigen zijn Gregory van der Wiel (kniekwetsuur) en Laurent Delorge (achillespees). Beter nieuws was er te melden over captain Edgar Davids en Luis Suarez. Beide spelers zijn volledig fit en dus inzetbaar.

,,De ploeg is vrij fris’’, sprak Koster over de actuele toestand van zijn manschappen. ,,Dat spreekt ook wel uit de uitslagen die we in de laatste wedstrijden hebben neergezet. Ajax loopt niet op zijn laatste benen. Het elftal is gegroeid. Ook dat zie je terug in de resultaten.’’

De trainer verwacht interessante wedstrijden tegen de ploeg van collega Fred Rutte. In competitieverband vergaarden de Ajacieden slechts een punt tegen FC Twente. Na het gelijkspel in de ArenA (2-2), gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit in Enschede. ,,Ook die uitslagen zeggen iets over de kracht van de tegenstander. FC Twente beschikt over een goede ploeg’’, aldus Koster.

Beide ontmoetingen waren het aanzien zeker waard. Ajax en FC Twente richten zich normaliter op de aanval. ,,Wij willen voetballen en FC Twente wil dat ook. Daarom verwacht ik een leuke, interessante wedstrijd. Een wedstrijd waarin we natuurlijk uitgaan van onze eigen kracht. Ajax en FC Twente hebben ook weinig geheimen voor elkaar. Of ik Vermaelen zal missen? We kunnen zijn afwezigheid opvangen in deze selectie, zijn niet afhankelijk van een speler. Aan onze manier van spelen zal verder weinig veranderen.’’

De complete selectie voor de eerste play-offwedstrijd tegen FC Twente ziet er als volgt uit:

Stekelenburg, Gentenaar, Heitinga, Silva, Emanuelson, Kennedy, Urzaiz, Huntelaar, Davids, Suarez, Vertonghen, Rommedahl, Ogararu, Lindgren, Sarpong, Perez, De Jong en Gabri.

Juich Ajax naar de voorronde van de Champions League!
Kijk hier voor de kaartverkoop voor de returnwedstrijd in de play-offs Ajax – FC Twente >>