Menu
Vooral remises voor Ajacieden in interlands

Vooral remises voor Ajacieden in interlands

Er kwamen dinsdagavond verschillende Ajacieden in oefenverband voor hun land in actie, maar geen van hen wist een zege te boeken. 1-1 was een veel voorkomende uitslag.

Lasse Schöne zag die uitslag op het bord komen voor Denemarken in en tegen Tsjechië. De middenvelder van Ajax deed in Mladá Boleslav van begin tot einde mee. De Tsjechen kwamen al vroeg op voorsprong, maar nog in de eerste helft maakte Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen gelijk. Kasper Dolberg, die vrijdag nog zijn debuut maakte voor Denemarken, ontbrak vanwege fysiek ongemak. Oud-Ajacied Viktor Fischer was wel van de partij.

Zivkovic
Bij Jong Oranje kwamen de meeste Ajacieden in actie. Namelijk vier, met de door Ajax aan FC Utrecht uitgeleende Richairo Zivkovic meegerekend. De spits tekende tegen Jong Portugal overigens uit een penalty voor de Nederlandse treffer: 1-1.

Zivkovic speelde net als Jairo Riedewald de gehele wedstrijd. Riechedly Bazoer werd na 62 minuten vervangen en Terry Lartey-Sanniez viel in de 76e minuut in. Voormalig Ajax-spelers Damian van Bruggen en Vincent Vermeij maakten ook als invaller hun opwachting.

Thulani Serero kwam net als Lartey-Sanniez een klein kwartier binnen de lijnen. De eindstand bij Mozambique – Zuid-Afrika (1-1) was toen al bereikt. Nemanja Gudelj speelde negentig minuten, maar verloor met Servië bij Oekraïne: 2-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots