Menu
Voorbereiding 'Heracles uit' begonnen

Voorbereiding 'Heracles uit' begonnen

Na twee dagen zonder training meldden de selectiespelers van Ajax 1 zich woensdag weer op de Toekomst. De wrange smaak van de bekernederlaag tegen PEC Zwolle moet zondag worden weggespoeld. Uit bij Heracles kan de 33ste landstitel veilig worden gesteld. De voorbereiding op dat kampioensduel is nu écht van start gegaan.

,,Het wordt oplappen de komende dagen", zei Frank de Boer in de uren nadat zijn team een ontluisterende 5-1-nederlaag had geleden tegen PEC Zwolle in de finale van de KNVB Beker. Hij gaf de meeste van zijn spelers maandag en dinsdag vrijaf, al gold dat niet voor iedereen. Spelers zoals Ricardo Kishna, Mike van der Hoorn en Ruben Ligeon - die tegen PEC niet in de basis stonden, maar er wel bij waren - stonden maandag om 14:30 alweer op het veld om met Jong Ajax te spelen tegen Helmond Sport. Dat duel leverde een 4-0-zege op. Stefano Denswil was maandag ook op de Toekomst om tijdens de Aegon Future Cup diverse prijzen uit te reiken.

Met uitzondering van Siem de Jong (ziek) en Viktor Fischer (dinsdag geopereerd) kwam iedereen woensdag weer bij elkaar voor de eerste trainingssessie op weg naar Heracles. In het kader van 'oplappen' werkte het weer in ieder geval niet tegen. Onder een heerlijke voorjaarszon werkten de Ajacieden een uitgebreide training af. Op het programma stond onder andere een grote partij 10 tegen 10. Frank de Boer brak regelmatig in, om uit te leggen wat hij zondag van zijn spelers verlangt. De spelers oogden gretig, scherp: klaar om de oorwassing in de beker recht te zetten. Kolbeinn Sigthórsson maakte twee fraaie goals: één daarvan door goed doorjagen op de keeper.

Ongetwijfeld zal de bekerfinale deze week nog af en toe door de hoofden van de Ajacieden spelen, maar aan alles was woensdag te zien dat ze zich zo'n nederlaag geen tweede keer laten overkomen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bojan in actie tijdens de partij 10 tegen 10. Bojan in actie tijdens de partij 10 tegen 10.
Lucas Andersen en Ruben Ligeon speelden maandag mee met Jong Ajax. Lucas Andersen en Ruben Ligeon speelden maandag mee met Jong Ajax.
Jaap Stam doceert Nicolai Boilesen. Jaap Stam doceert Nicolai Boilesen.
Frank de Boer nam veel tijd om de selectie toe te spreken, hier een onderonsje met Bojan. Frank de Boer nam veel tijd om de selectie toe te spreken, hier een onderonsje met Bojan.
Lerin Duarte oefent na de partijvorm nog wat met de bal, achter hem worden sprintjes getrokken. Lerin Duarte oefent na de partijvorm nog wat met de bal, achter hem worden sprintjes getrokken.