Menu
Voorbereiding Huizen is 'EK-proof'

Voorbereiding Huizen is 'EK-proof'

Ajax speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen SV Huizen. De hoofdklasser heeft de eer om als eerste team tegen de regerend landskampioen te spelen. Trainer Tijs Schipper heeft ondanks de zomerstop de luxe van een bijna complete selectie. Samen koesteren ze een ultiem doel: scoren tegen Ajax.

Over exact een maand start SV Huizen de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toch draaiden de spelers van de club uit de zaterdaghoofdklasse afgelopen week al twee keer warm voor de oefenwedstrijd tegen Ajax. ,,Deze wedstrijd valt voor ons eigenlijk precies tussen twee seizoenen in”, zegt coach Tijs Schipper. ,,Toch moet twee keer trainen voldoende zijn om genoeg weerstand aan Ajax te kunnen bieden.”

Schipper had zijn 20-koppige selectie deze week twee keer bij elkaar. De laatste training op sportpark de Wolfskamer stond donderdagavond op het programma. Speciaal vanwege de halve finale op het EK tussen Duitsland en Italië vervroegde de coach de training naar 18:00 uur. ,,Want we houden hier uiteraard allemaal van voetbal. Dan wil je zo’n prachtige EK-wedstrijd niet missen natuurlijk.”

Op dit veld speelt Ajax zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Op dit veld speelt Ajax zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Het aan het EK aangepaste trainingsschema van Huizen geeft de sfeer binnen de club goed weer. ,,We voetballen voor ons plezier. Zo bereiden we ons ook op de wedstrijd tegen Ajax voor. Het moet zaterdag een feest worden, maar het heeft weinig zin om fanatiek voor de overwinning te gaan. Je moet wel realistisch blijven. Ons doel is om een doelpunt te maken tegen Ajax. Dat zou al prachtig zijn”, aldus de 50-jarige coach die een rijk verleden in het amateurvoetbal koestert. Naast Huizen prijken onder meer VVSB, Spakenburg, DWS en Zwaluwen ’30 op zijn cv.

SV Huizen streed afgelopen seizoen lange tijd om promotie naar de Topklasse. De zaterdagamateurs stonden tot begin maart bovenaan in de competitie. Daarna kwam de klad erin.
Er werd een aantal keer met grote cijfers verloren waardoor Huizen uiteindelijk als vierde eindigde. Een eerder behaalde periodetitel bood nog wel een sluiproute naar de Topklasse, maar in de nacompetitie was Huizen uiteindelijk niet tegen Ter Leede opgewassen. ,,Die wedstrijden leverden het bewijs dat we nog niet klaar zijn voor de Topklasse. We zijn gewogen en te licht bevonden”, is Schipper realistisch.

Een herhaling van de wedstrijd tussen Huizen en Ajax volgt binnenkort al snel. Komend seizoen neemt Huizen het in de Hoofdklasse A op tegen het gepromoveerde zaterdagelftal van Ajax. ,,Het is toevallig ook nog eens de openingswedstrijd, dus een tegenbezoek zit er al snel in. Ergens is het wel uniek om als amateurclub twee keer achter elkaar tegen Ajax te spelen. Dat kunnen weinig clubs ons navertellen.”

SV Huizen – Ajax begint zaterdag om 14:30 uur en is rechtstreeks te volgen via Ajax Exclusive TV en Twitter @AFCAjax.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: SV Huizen (boven) en Pro Shots