Menu

Voorbereiding in alle rust

Hoewel Noordwijk niet zo heel ver van Amsterdam ligt, is de badplaats een oase van rust voor Ajax. Even zijn de spelers weg uit de hectiek die het elftal omgeeft de laatste tijd en kunnen zij hun zinnen verzetten met een wandeling over het strand dat er deze dinsdagochtend weer mooi bijligt.

Een lichte mist verwelkomt de Ajacieden als zij Hotel Huis ter Duin uitkomen. Maar na een korte afstand in de nevel, voelen de Amsterdammers de herfstzon op hun huid. Het is rustig op het Noordwijkse strand en rust is wat de ploeg op dit moment het beste kan gebruiken. Als een grote groep begeeft het Ajax-gezelschap zich over het zand.

Hatem Trabelsi en John O'Brien zijn na lange tijd weer eens in staat om het mini-trainingskamp, voorafgaande aan een UEFA Champions-Leaguewedstrijd, als fitte selectiespeler mee te maken. Beide backs lopen er ontspannen en met een glimlach om hun lippen bij. Blij om er weer bij te horen.

Voor Stanley Aborah is dit allemaal nieuw. De Jong-Ajaxspeler, die tegen Heerenveen drie dagen terug zijn debuut in Ajax 1 mocht maken, is uit voorzorg bij de groep gehaald. Omdat sommige spelers niet helemaal fit zijn, heeft trainer Ronald Koeman een groep van 20 man meegenomen. Welke twee er afvallen, hangt van de fysieke gesteldheid van de twijfelgevallen af. In ieder geval is iedereen deze ochtend fit genoeg voor de strandwandeling.

Iedereen geniet van de rust. Bij een aantal spelers staan de koppies strak. Concentratie. Van Maccabi Tel-Aviv moet gewonnen worden. Nog even wandelen, koffie drinken, eten, rusten en de tactiek doornemen. Dan weer op weg naar de kolkende ArenA. Om te knokken voor die plaats in Europa.