Menu
Voorbereiding op Cambuur gestart

Voorbereiding op Cambuur gestart

Na een lang vrij weekend stond er deze middag een training op het programma voor de Ajacieden. Op de Toekomst verschenen negentien spelers en twee keepers op het trainingsveld. De voorbereiding op het laatste thuisduel van dit seizoen tegen Cambuur is begonnen.

De Ajacieden verschenen deze middag om 14:00 uur op een zonnig trainingsveld. Nadat de spelers onder leiding van Bjorn Rekelhof een warming-up deden, stonden er enkele sprint-oefeningen op het programma. Frank de Boer splitste de groep vervolgens op, waarna de spelers in kleine groepen verschillende baloefeningen deden, waarbij zij de bal al hooghoudend naar elkaar moesten overspelen met voet, knie en hoofd.

De keepers werden vandaag door Carlo l' Ami op reflexen getest. Ook werd er flink geoefend op uittrappen, waarna de doelmannen aansloten bij de groep voor een eindpartij.

Als afsluiting van de training speelden de Ajacieden een positiespel met vier kleine goals. Na een aantal goede acties en doelpunten werden de kleine goals tijdens de eindpartij vervangen voor twee grote exemplaren. De partij werd afgesloten met een mooie combinatie tussen Thulani Serero en Viktor Fischer. Serero, die de bal naar Fischer speelde, ontving deze terug via een hakje en wist de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten.

Arek Milik en Niki Zimling trainden vandaag nog apart. Samen met Fysiotherapeut Pim van Dord werd er echter hard gewerkt aan hersteloefeningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees