Menu
Voorbereiding op FC Twente gestart

Voorbereiding op FC Twente gestart

Na twee dagen zonder training was de selectie van Frank de Boer donderdagochtend terug te vinden op De Toekomst. Daar begon de échte voorbereiding op het komende duel met FC Twente, zondag in de Amsterdam ArenA.

Het was een training zonder de geblesseerde Ricardo van Rhijn. De rechtsback liep in de wedstrijd bij Go Ahead Eagles klachten op aan zijn linker enkel. Verder waren Ricardo Kishna en Lucas Andersen niet bij de groepstraining. Zij lagen ziek op bed.

Het goede nieuws was dat Davy Klaassen en Thulani Serero volledig meetrainden met de groep.
Zij lieten zich gelijk weer horen tijdens de verschillende oefeningen en hadden goede acties in huis.

Ook Joël Veltman trainde de gehele training mee. De centrale verdediger heeft afgelopen maandag al minuten gemaakt in Jong Ajax en zal tegen FC Twente hoogstwaarschijnlijk weer bij de selectie zitten.

De training begon donderdagochtend met de gebruikelijke warming-up en een grote rondo, gevolgd door een afwerkoefening waarbij de gehele grasmat gebruikt werd. Zivkovic was scherp voor de goal en rondde een aantal goede voorzetten prima af. Als afsluitende oefening was er een variant op een positiespeloefening .

Diederik Boer was voor het eerst na zijn knieblessure terug te vinden op het trainingsveld. Hij trainde nog wel apart van de groep met fysiotherapeut Pim van Dord.

Al met al positieve berichten over de selectie van trainer Frank de Boer. De ziekenboeg begint gelukkig aardig leeg te lopen en aanvoerder Niklas Moisander mag zondag zijn rentree maken na de rode kaart die hij had opgelopen in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop vier kaarten met je Club Card voor Ajax - FC Twente

Diederik Boer is op de weg terug. Diederik Boer is op de weg terug.
De Boer heeft weer de keuze tussen de fitte Veltman en de fitte Van der Hoorn. De Boer heeft weer de keuze tussen de fitte Veltman en de fitte Van der Hoorn.
Viktor Fischer maakte deel uit van de trainingsgroep. Viktor Fischer maakte deel uit van de trainingsgroep.