Menu
Voorbereiding op NAC Breda begonnen

Voorbereiding op NAC Breda begonnen

Na twee vrije dagen stond Ajax 1 weer op het trainingsveld. Samen met de schijnende lentezon waren zeventien veldspelers en twee keepers aanwezig op sportpark de Toekomst. De voorbereiding op de wedstrijd tegen NAC Breda is nu echt begonnen.

Bijna alle spelers lieten de lange broeken en truien in de kleedkamer achter. Onder een heerlijk schijnende zon leidde Bjorn Rekelhof de warming-up. Op Arek Milik (knieblessure) en Peter Leeuwenburgh (schouderblessure) na zijn er geen blessures bij Ajax. Kenny Tete, Niki Zimlng, Viktor Fischer en Richairo Zivkovic speelden maandag met Jong Ajax tegen FC Emmen en waren daarom niet van de partij.

De selectie begon na de warming-up met een pass- en kaatsoefening. Terwijl zij hiermee bezig waren, kwam Arek Milik samen met fysiotherapeut Pim van Dord het trainingsveld op. Samen werkten zij aan het herstel van de Poolse spits.

Jasper Cillessen en Diederik Boer, werden op reactiesnelheid getest door Carlo l’Ami. De trainer schoot de bal via een speciale bobbelige kast op het doel, waardoor zijn keepers geen idee hadden in welke hoek ze moesten duiken. Dit zorgde voor behoorlijk grappige taferelen.

De veldspelers begonnen na de pass- en kaatsoefening aan een positiespel. Daarna sloten de keepers aan en werd de training afgesloten met een grote partij. Woensdagochtend staat de volgende training voor Ajax 1 op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees

Spelers begonnen rustig aan de training met een balletje hooghouden. Spelers begonnen rustig aan de training met een balletje hooghouden.
Trainers en assistenten volgden al snel na de spelers. Trainers en assistenten volgden al snel na de spelers.
Springoefeningen zorgen voor een lach op het gezicht van Nicolai Boilesen. Springoefeningen zorgen voor een lach op het gezicht van Nicolai Boilesen.
Thulani Serero omringd door vier tegenspelers tijdens het positiespel. Thulani Serero omringd door vier tegenspelers tijdens het positiespel.
Er werd door de doelmannen scherp getraind vandaag. Er werd door de doelmannen scherp getraind vandaag.
Frank de Boer geeft uitleg aan Ricardo Kishna, Thulani Serero en Anwar El Ghazi. Frank de Boer geeft uitleg aan Ricardo Kishna, Thulani Serero en Anwar El Ghazi.
Arek Milik is op de weg terug. Arek Milik is op de weg terug.
Fel duel tussen Niklas Moisander en Nick Viergever tijdens de partijvorm. Fel duel tussen Niklas Moisander en Nick Viergever tijdens de partijvorm.
Ricardo van Rhijn neemt Jasper Cillessen onder vuur. Ricardo van Rhijn neemt Jasper Cillessen onder vuur.