Menu
Voorbereiding op sneeuwvrije vlakte

Voorbereiding op sneeuwvrije vlakte

Op een zo goed als sneeuwvrije grasvlakte bereidde Ajax zich vrijdag voor op de naderende confrontatie met ADO Den Haag. Het duel met de nummer voorlaatst moet simpelweg worden gewonnen om de in de race te blijven voor de titel.

Kenneth Vermeer brak zijn rechterwijsvinger tijdens het trainingskamp in Kaapstad. De doelman hoefde desondanks bijna geen training te missen. Meevoetballend behield de reservedoelman zijn ritme. Deze week zette Vermeer een kleine, maar nieuwe stap voorwaarts. De doelman droeg weer eens zijn oude en vertrouwde keepershandschoenen. Het is een subtiel bewijs dat zijn herstel gestaag vordert. Kenneth Vermeer brak zijn rechterwijsvinger tijdens het trainingskamp in Kaapstad. De doelman hoefde desondanks bijna geen training te missen. Meevoetballend behield de reservedoelman zijn ritme. Deze week zette Vermeer een kleine, maar nieuwe stap voorwaarts. De doelman droeg weer eens zijn oude en vertrouwde keepershandschoenen. Het is een subtiel bewijs dat zijn herstel gestaag vordert.
De Ajacieden bundelen de krachten bij het verslepen van een doel. De Ajacieden bundelen de krachten bij het verslepen van een doel.
Terwijl Henk ten Cate een deel van zijn selectie toespreekt, wordt Klaas Jan Huntelaar even apart genomen door assistent-trainer Hennie Spijkerman. Op verschillende momenten tijdens de training werden Ajacieden apart genomen door trainers. Terwijl Henk ten Cate een deel van zijn selectie toespreekt, wordt Klaas Jan Huntelaar even apart genomen door assistent-trainer Hennie Spijkerman. Op verschillende momenten tijdens de training werden Ajacieden apart genomen door trainers.
Vermeer brengt zijn balgevoel in de praktijk. De doelman moet zijn gebroken vinger bij het zwaardere vangwerk nog even ontzien. Vermeer brengt zijn balgevoel in de praktijk. De doelman moet zijn gebroken vinger bij het zwaardere vangwerk nog even ontzien.
Huntelaar haalt uit. Gelegenheidstegenstanders Roger en Kenneth Perez hebben letterlijk het nakijken. Huntelaar haalt uit. Gelegenheidstegenstanders Roger en Kenneth Perez hebben letterlijk het nakijken.
Perez tekende voor de fraaiste treffer van de oefensessie. Uit een vrije trap krulde de Deen de bal even secuur als hard in het doel. Perez tekende voor de fraaiste treffer van de oefensessie. Uit een vrije trap krulde de Deen de bal even secuur als hard in het doel.
Bryan Roy praatte na de training langdurig met Leonardo. De Braziliaanse aanwinst zal de tips van de oud-speler ter harte nemen. Leonardo heeft (bijna) hetzelfde werkgebied als Roy vroeger had. De twee creatievelingen voelen zich thuis op links. Al is 'Leo' ook op zijn plaats op een centralere aanvallende positie. Bryan Roy praatte na de training langdurig met Leonardo. De Braziliaanse aanwinst zal de tips van de oud-speler ter harte nemen. Leonardo heeft (bijna) hetzelfde werkgebied als Roy vroeger had. De twee creatievelingen voelen zich thuis op links. Al is 'Leo' ook op zijn plaats op een centralere aanvallende positie.