Menu
Voorlopig schema seizoen 2011 - 2012

Voorlopig schema seizoen 2011 - 2012

De KNVB heeft het voorlopige competitieschema voor het seizoen 2011 – 2012 bekendgemaakt. Het betreft een conceptschema, waarbij de speeldata nog kunnen veranderen. In het concept opent landskampioen Ajax het seizoen op zondag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Ajax – sc Heerenveen is een week later, naar het nu lijkt, de eerste thuiswedstrijd. Zodra de data definitief en de aanvangstijden bekend zijn, lees je dit natuurlijk op Ajax.nl.

De eerste topper staat voorlopig voor zondag 18 september gepland. In Eindhoven treden de Ajacieden aan tegen PSV. De zaterdag daarop staat alweer de tweede topontmoeting gepland: Ajax - FC twente. De eerste Klassieker wordt op zondag 23 oktober gespeeld. Ajax is dan gastheer voor Feyenoord. Zeven competitierondes later is het winterstop.

De Ajacieden pakken de competitie op 22 januari 2012 weer op met een uitwedstrijd tegen AZ. Een week later staat Feyenoord – Ajax op het programma. Ajax – PSV (zondag 25 maart) en FC Twente – Ajax (zondag 29 april) zijn – naar het nu lijkt – de twee toppers van de tweede seizoenshelft. Als Ajax op 6 mei op bezoek gaat bij Vitesse, wordt (of nog beter: is) de 31e landstitel in de laatste speelronde hopelijk veiliggesteld.

Als de clubs, KNVB, gemeenten en politie geen bezwaren hebben, wordt het definitieve competitie waarschijnlijk volgende week door de voetbalbond gepresenteerd.

Alle speeldata voor het seizoen 2011 – 2012 zijn nog niet definitief en kunnen dus nog veranderen! Aan genoemde (concept)data en wedstrijden kunnen geen rechten worden ontleend. Houd Ajax.nl in de gaten voor de definitieve speeldata en aanvangstijden.

Tekst en foto: Ajax.nl