Menu

Voorlopig zes Ajacieden bij Oranje

John Heitinga, Ryan Babel, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Olaf Lindenbergh maken deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Andorra. Bondscoach Marco van Basten maakte vrijdag een lijst met 29 namen bekend voor de twee duels, die in de eerste week van september worden gespeeld.

Onder de opgeroepen voetballers zitten ook diverse namen met een verleden bij Ajax; Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart, Tim de Cler, Mario Melchiot en Kiki Musampa. De eerste drie maakten ook al deel uit van de spelersgroep voor de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, die afgelopen woensdag in 2-2 eindigde. Ook Heitinga, Babel, Maduro, Sneijder en De Jong werden toen opgeroepen door Van Basten. De bondscoach liet de geblesseerde Lindenbergh thuis.

De uitwedstrijd tegen Armenië is de eerste op de rol, op zaterdag 3 september. De Armeense hoofdstad Jerevan is dan de plaats van handeling. Vier dagen later neemt Oranje het in Eindhoven op tegen voetbaldwerg Andorra. Volgende week maakt Van Basten bekend hoe de definitieve spelersgroep er uitziet.

De voorlopige selectie
Doel: Timmer (AZ), Van der Sar (Manchester United) en Moens (Willem
II); verdediging: Heitinga (Ajax), De Cler en Opdam (beiden AZ),
Van Bronckhorst (Barcelona), Melchiot (Birmingham City), Boulahrouz
(HSV), Bouma, Lucius en Ooijer (allen PSV) en Kromkamp
(Villarreal); middenveld: De Jong, Lindenbergh, Maduro en Sneijder
(allen Ajax), Landzaat (AZ), Van Bommel (Barcelona), Van der Vaart
(HSV), Musampa (Manchester City) en Cocu (PSV); aanval: Babel
(Ajax), Van Persie (Arsenal), Makaay (Bayern München), Robben
(Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United)
en Vennegoor of Hesselink (PSV).