Menu

Voorlopige selectie voor De Jong en Stekelenburg

Marco van Basten heeft Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg voorlopig geselecteerd voor de oefeninterland met Zweden. De Ajax-spelers maken deel uit van de maar liefst tien nieuwe spelers die zijn geselecteerd voor het Nederlands elftal. Ook Van der Vaart, Heitinga en Sneijder zijn weer voorlopig geselecteerd.

Feyenoord levert Kuijt en de aanwinsten Castelen en Bosschaart, AZ levert Kromkamp en Landzaat, PSV'er Van Bommel keert terug, alsmede de in Duitsland spelende Hofland en de van Feyenoord naar Arsenal vertrokken Van Persie.

Afgezien van de gestopte internationals (onder anderen Stam, Waterreus, gebroeders De Boer) is Reiziger afgevallen. Van Nistelrooy is niet opgeroepen, omdat hij de komende twee kwalificatiewedstrijden is geschorst.

Oud-Ajacied Seedorf is er niet bij, omdat hij herstellende is van een operatie. Cocu, momenteel ook niet geheel fit, heeft te kennen gegeven de komende tijd beschikbaar te zijn. Van Basten onderneemt geen pogingen Stam op andere gedachten te brengen. ,,Hij heeft mij een brief geschreven waarin hij nogmaals benadrukt dat zijn besluit definitief is. Stam wil zich volledig op zijn club AC Milan concentreren.''

Van Basten maakt de definitieve selectie voor de interland met Zweden op 12 augustus bekend. Bondscoaches zijn verplicht in een vroegtijdig stadium aan de clubs kenbaar te maken welke spelers eventueel in aanmerking komen. Normaal wordt de voorlopige selectie niet publiekelijk gemaakt.

De selectie:Doel: Van der Sar (Fulham), Stekelenburg (Ajax), Westerveld (Sociedad), verdediging: Bouma (PSV), Van Bronckhorst (Barcelona), Heitinga (Ajax), Hofland (Wolfsburg), De Jong (Ajax) en Kromkamp (AZ), middenveld: Van Bommel (PSV), Bosschaart (Feyenoord), Cocu (PSV), Davids (Inter), Landzaat (AZ), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (Ajax), Zenden (Middlesbrough), aanval: Castelen (Feyenoord), Van Hooijdonk (Fenerbahce), Kluivert (Newcastle), Kuijt (Feyenoord), Makaay (Bayern M√ľnchen), Van der Meyde (Inter), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea).