Menu
Voormalig teamgenoten nu tegenstrevers

Voormalig teamgenoten nu tegenstrevers

Zondag zijn ze elkaars tegenstrevers, Giovianni van Bronckhorst en Peter Bosz, maar 21 jaar geleden waren ze teamgenoten en speelden ze zij aan zij twee Klassiekers. Zonder succes trouwens, want beide edities gingen verloren.

Een schande was dat overigens niet, want Ajax was dat seizoen titelhouder in de Champions League. In augustus 1995 werd vervolgens ook ten koste van Bosz en Van Bronckhorst de Johan Cruijff Schaal gewonnen (2-1). Een kleine drie maanden later moest de revanche voor Feyenoord volgen, maar toen was Ajax in de Rotterdamse Kuip andermaal te sterk: 2-4.

Een eerdere ontmoeting
Bosz en Van Bronckhorst kwamen als speler(s) gezamenlijk tot 27 Klassiekers: 16 om 11. Bosz won er vier en Van Bronckhorst geen één. De twee staan als coaches voor de tweede keer tegenover elkaar. Bij Feyenoord - Vitesse (2-0) kwam de jongste van de twee vorig jaar augustus als winnaar uit de strijd.

Op 25 april 1999 pakte Feyenoord voor het laatst de landstitel. Bosz kwam in de kampioenswedstrijd tegen NAC (2-2) als invaller binnen de lijnen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe