Menu
'Voornemen om zoveel mogelijk prijzen te winnen'

'Voornemen om zoveel mogelijk prijzen te winnen'

Aron Winter is sinds dit jaar hoofdcoach van Ajax O19. Het jeugdelftal is op dit moment ongeslagen en winterkampioen van de O19-competitie. In de play-offronde van de UEFA Youth League ontmoeten de Ajacieden grootmacht Juventus. De voormalig recordinternational deelt maandelijks zijn ervaringen op Ajax.nl.

Leren van fouten 
Vorige week eindigde de wedstrijd tegen Feyenoord O19 in een 2-2-gelijkspel. We speelden een prima eerste helft waarin we vaker dan twee keer hadden kunnen scoren. In het tweede bedrijf gaven we Feyenoord teveel ruimte en door twee persoonlijke fouten aan onze zijde eindigde het duel in een remise.   

Dit duel hebben we uit handen gegeven. Het is jammer van het puntenverlies, maar aan de andere kant is het goed voor het elftal om ervan te leren. Dat was de belangrijkste uitkomst van de mini-Klassieker. Aankomende zaterdag tegen Willem II willen we de goede eerste seizoenshelft afsluiten met een winstpartij. 

#AjaxO19 winterkampioen na 2-2-gelijkspel tegen Feyenoord ��

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Sebastian Pasquali 
Met onze Australische aanwinst Sebastian Pasquali hebben we na de winterstop de beschikking over een technische voetballer die makkelijk in de kleine ruimte speelt. Hij kan als middenvelder op meerdere posities uit de voeten. Met zijn goede spelinzicht is hij een verbindingsstuk voor het team. 

In de gesprekken die ik met hem voerde zag ik een gedreven sportman die graag beter wil worden. Dat leergierige zit ook in zijn aard, want het is een écht voetbaldier. Daarnaast is het ook een vriendelijke jongen. Wanneer hij speelgerechtigd is in Nederland kan hij meedoen in de UEFA Youth League, hopelijk komt dat snel in orde. 

,,Vanwege de goede ontwikkeling van Justin Kluivert was ik niet verrast door de keuze van Peter Bosz''

Doorstroming talenten 
Afgelopen weekend was het debuut van Justin Kluivert in de wedstrijdselectie van Ajax 1 een fantastisch moment. Het is goed dat zo’n talentvolle voetballer erbij wordt gehaald. Voor zo’n jongen is het een mooie ervaring en dat gun ik hem van harte. Nu moeten we ervoor zorgen dat hij zich blijft ontwikkelen en met beide benen op de grond blijft staan. 

Vanwege zijn goede ontwikkeling was ik niet verrast door de keuze van Peter Bosz. Bij een talentvolle jeugdspeler is de kans groot dat hij een keer mee mag met het eerste elftal. Verder hebben veel O19-spelers bij Jong Ajax hun debuut gemaakt in het betaald voetbal. Ook de Jupiler League is een prachtig podium voor de jongens om zich te ontwikkelen.

Mooi beeld: de warmlopende Justin Kluivert! �� #tweaja pic.twitter.com/I0VfonG8R7

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 11, 2016

Feestdagen en voornemens 
Tijdens de winterstop zijn er ieder jaar weer veel borrels, recepties en verjaardagen. Maar rondom de feestdagen ga ik thuis genieten van de vrije tijd. Op kerstavond gaan we traditiegetrouw gezellig naar vrienden. Eerste- en Tweede Kerstdag vieren we met het gezin, heerlijk vind ik dat. 

Op persoonlijk vlak heb ik voor 2017 geen concrete voornemens. Ik ben gewoon dezelfde Aron Winter als de afgelopen jaren. Op voetbalgebied wil ik ervoor zorgen dat onze jongens zichzelf blijven ontwikkelen en doorstromen naar een hoger elftal. Daarnaast hebben we gezamenlijk een doel voor ogen: zoveel mogelijk prijzen winnen.