Menu
Voorproefje Ajax - FC Utrecht op FIFA 11

Voorproefje Ajax - FC Utrecht op FIFA 11

De nieuwe computergame FIFA 11 is woensdagmiddag officieel in de Amsterdam ArenA gelanceerd. Urby Emanuelson, Vurnon Anita en Siem de Jong hadden de primeur om het voetbalspel als eerste op de Playstation te spelen. Het leverde alvast een voorproefje van Ajax - FC Utrecht op.

Op de plek waar demissionair minister-president Jan-Peter Balkenende dinsdagavond eregast was tijdens Ajax - AC Milan vond woensdag de lancering van FIFA 11 plaats. De Koninklijke Loge was dit keer het domein van gamers. Met AEGON als presenting partner van EA Sports hadden de Ajacieden Emanuelson, Anita en De Jong dankzij Ajax’ hoofdsponsor de primeur om als eerste het spel te spel te spelen. Ook drie leden van de Ajax Jonge Schare waren van de partij.

Evert ten Napel trad in de ArenA als live commentator op bij de wedstrijd. De bekende voetbalcommentator spreekt sinds een aantal jaren de commentaarstem van het computerspel in. ,,Voor de eerste editie waren we een aantal jaren geleden een dag of acht bezig. Nu was het vooral een kwestie van een bulk namen inspreken. En dat op twee verschillende toonhoogtes. Voor FIFA 11 ben ik nu vier dagen bezig geweest. Met de laatste dag als traditionele feestdag. Dan spreek ik met co-commentator Youri Mulder nog heel wat zinnetjes in. Dat duurt altijd wel even, want we liggen meestal om de drie minuten in een deuk van het lachen.”

Emanuelson en De Jong spelen FIFA 11 geconcentreerd. Emanuelson en De Jong spelen FIFA 11 geconcentreerd.

De eerste reacties op FIFA 11 waren goed. Emanuelson: ,,Mijn staartjes hebben ze goed nagemaakt. Dat is in ieder geval mooi.” De Jong blijkt het naast de ontmoetingen tussen Ajax en FC Twente op het veld ook geregeld achter de Sony Playstation 3 Console tegen zijn broer Luuk op te nemen. ,,Ik speel het spel wel eens tegen mijn broer. Meestal win ik dan van hem.” En over de gelijkenis van zichzelf in het computerspel zei de middenvelder van Ajax: ,,Ik heb in ieder geval hetzelfde loopje.”

Tijdens de lancering werd alvast een voorproefje genomen op Ajax – FC Utrecht. Met de Ajacieden aan de knoppen werd het Eredivisieduel van aanstaande zondag alvast voorgespeeld op de Playstation. De computervariant eindigde in een nederlaag (0-3) en gelijkspel (1-1) voor Ajax. Met name de tweede wedstrijd, waarin de gamers Ajax in een ‘fantasieopstelling’ mochten laten spelen leverde hilarische momenten op. Zo stond Maarten Stekelenburg in de spits en bleek Vurnon Anita een geweldige keeper.

De ‘echte’ Anita zag het vanaf de speciale 11-zitsbank met een grote grijns aan. Of de verdediger zondag in de ArenA tegen FC Utrecht in actie kan komen is nog maar zeer de vraag. Dinsdagavond verliet hij in het Champions League-duel met AC Milan geblesseerd het veld. ,,Ik heb een kneuzing aan de zijkant van mijn knie. Of ik Utrecht haal? Geen idee.”

Houd Ajax TV in de gaten voor bewegende beelden van de gamende Ajacieden

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Anita bleek op de computer een goede keeper. Anita bleek op de computer een goede keeper.
Evert ten Napel verzorgde live commentaar bij de lancering van FIFA 11. Evert ten Napel verzorgde live commentaar bij de lancering van FIFA 11.