Menu
'Voortborduren op bekerduel Roda'

'Voortborduren op bekerduel Roda'

Voor de tweede keer in vier dagen tijd reist Ajax zaterdag naar Kerkrade voor een wedstrijd tegen Roda JC. Na de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen woensdag wacht Ajax dit weekend de competitiewedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. Frank de Boer kan zaterdag nog niet over Miralem Sulejmani beschikken.

Net als afgelopen woensdag is Sulejmani ook zaterdagavond nog niet van de partij. De Serviër is herstellende van liesklachten en hoopt er woensdag tegen Dinamo Zagreb weer bij te zijn. Tegenover het ontbreken van Sulejmani staat de terugkeer van de weer fitte Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio. ,,Daardoor heb ik er wat extra opties voor de vleugels bij gekregen. Bovendien vind ik dat Jody Lukoki het tegen Roda ook goed gedaan heeft”, sprak De Boer vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment. De absentie van Sulejmani kan daardoor goed worden opgevangen.

Op ruim 200 kilometer afstand van Amsterdam hoopt De Boer in Kerkrade op eenzelfde scenario als afgelopen woensdag. Toen won Ajax met 4-2 van Roda en plaatste zich daarmee voor de achtste finales van het bekertoernooi. ,,Ik was tevreden over de uitvoering, dus op die wedstrijd wil ik graag voortborduren.” Logischerwijs kwam de verandering van spelsysteem (3-4-3) daardoor ook ter sprake. ,,Sommige mensen zien het als een vorm van aanpassen. Ik zie het echter als een systeem dat ons juist voordelen kan bieden in bepaalde wedstrijden waarin de tegenstander met twee spitsen speelt. Op het middenveld krijg je dan 4-tegen-4. Verschuilen is dan niet mogelijk.”

De Boer kan tegen Roda JC weer beschikken over Ebecilio en Özbiliz. De Boer kan tegen Roda JC weer beschikken over Ebecilio en Özbiliz.

De Boer kwam ook nog even terug op de bekerloting die Ajax donderdagavond laat aan AZ koppelde. Een kopie van de achtste finales van vorig seizoen. De Boer: ,,Vorig jaar hebben we natuurlijk heel veel geluk gehad met de loting. Dit seizoen is dat ietsje minder. Maar als je de beker wilt winnen, moet je van iedereen kunnen winnen. Ook van een sterke tegenstander als AZ. Zo simpel is het. Bovendien zie ik een sterke tegenstander in de beker helemaal niet als nadeel. Zo’n wedstrijd is een goede ervaring voor onze spelers en bovendien heb je dan een goede kans op een vol stadion. Mooi toch?”

Ook komende woensdag zal Ajax in een volle ArenA tegen Dinamo Zagreb aantreden. Voor het belangrijke duel in de groepsfase van de UEFA Champions League waren vrijdag rond het middaguur al 48.000 kaarten verkocht. De Boer is blij met de grote belangstelling: ,,Hopelijk verkopen we de komende dagen ook nog de laatste paar duizend kaarten zodat we in een uitverkocht ArenA een goede stap richting Europese overwintering kunnen zetten.” Voor de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb geldt geen Club Card-verplichting. Kaarten zijn dus voor iedereen verkrijgbaar.

Roda JC - Ajax begint zaterdag om 18:45 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van Roda JC - Ajax bij Toto en win tot 70 keer je inleg!