Menu
Voortekenen goed bij zege op AZ

Voortekenen goed bij zege op AZ

Stel dat Ajax wint van AZ, dan zou dat een symbolische betekenis kunnen hebben voor een mogelijk goede afloop in de titelrace. De Ajacieden verloren namelijk nog nooit thuis van de Alkmaarders in een seizoen dat de landstitel werd veroverd (W10-G4).

Ajax en AZ treffen elkaar voor de 78e in competitieverband. In veruit de meeste gevallen, vijftig, was de overwinning voor de hoofdstedelingen. De Alkmaarders zegevierden op hun beurt tien maal en zeventien keer werd overeenstemming over een remise bereikt.

AZ wacht lang op zege in Amsterdam
De laatste jaren vergaat het AZ niet bijzonder goed in Amsterdam. Ajax verloor slechts één van zijn laatste 26 bezoeken van de provinciegenoot in de Eredivisie. Dat was in februari 2015. Ruim een ruim jaar later eindigde de Ajax-AZ van vorig seizoen in 4-1.

Davy Klaassen nam twee treffers voor zijn rekening en zou bij een zelfde productie woensdagavond van AZ zijn favoriete tegenstander kunnen maken. De captain van Ajax noteerde tot op heden vier goals tegen de nummer zes van de Eredivisie. Alleen tegen Cambuur (5) en ADO (5) scoorde hij vaker in Eredivisie-verband.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots