Menu

Vooruit spelen op de training

De training stond vrijdagochtend in het teken van grote partijen. Door een aantal afwezigen bestonden de teams echter uit slechts zeven spelers, met elk een keeper.

Zlatan Ibrahimovic deed niet mee, hij verliet het veld al na twee inloopronden. De Zweed ondervindt nog teveel hinder van zijn teen om de training te volbrengen. Samen met fysiotherapeut Ricardo de Sanders toog hij naar het zwembad op De Toekomst om daar te gaan aqua-joggen. ,,Hij kan nog steeds niet zonder pijn trainen", verklaarde Koeman later. ,,Ik haal hem wel voor de wedstrijd tegen Utrecht bij de selectie. We kijken dan wel of we hem opstellen of niet."

Tom Soetaers deed evenmin mee aan de partij, de Belg had last van een opspelende hamstring in zijn linkerbeen en ging uit voorzorg voortijdig naar binnen. Hij zal ijs en weder dienende ook bij de selectie zitten.

Tomás Galásek en Wamberto betraden het trainingsveld wat later. De Tsjech kampt nog met een bovenbeenblessure, Wamberto had wat last van zijn kuit. ,,Galásek haalt de wedstrijd van zondag niet", wist Koeman na de training al. ,,Wamberto is een twijfelgeval."

De overgebleven spelers werden door Koeman in twee teams opgedeeld voor de partij. Een minuut of vijf spelen, dan weer een korte periode rust, dat was de grote oefenvorm van de training. In de tussenpauzes probeerde Koeman zijn team meer volgens zijn spelconcept te laten spelen. Tijdens de partijen riep hij voortdurend dat er vóóruit gespeeld moest worden.

De meeste lof tijdens de partij oogste Wesley Sonck. De Belg scoorde prachtig, onder toeziend oog van een kleine Belgische fan, een halve volley vanaf de linkerkant. ,,Sonck is zeker ook een optie voor de spits', aldus Koeman die de doelpuntenmaker van afgelopen dinsdag steeds rechtsbuiten zet. ,,Maar ik blijf er bij dat hij gevaarlijker is als hij in de spits komt, dan dat hij er al staat. Ook Van der Vaart zou in de spits kunnen spelen, dat heeft hij vaak genoeg bewezen."

De teleurstelling na het mislopen van Europees voetbal was bij iedereen in de club groot en nog voelbaar. ,,Ook bij de spelers is de teleurstelling groot, maar we mogen er niet te lang bij stil staan. Het mag niet van invloed zijn op de competitie. "

En zoals wel vaker, heeft ook dit grote nadeel een voordeel. ,,We kunnen nu van zondag tot zondag werken. Net zoals in het jaar dat we kampioen werden. Natuurlijk hoop ik wel dat er nog meer bekerwedstrijden tussendoor komen. In een week kan je meer doen. We willen dit jaar als nummer 1 de winterstop ingaan. Tijdens de Kerst kijk je toch wel eens op teletekst en dan is het prettig als wij bovenaan staan met een wedstrijd tegoed."

Dan moeten de komende twee wedstrijden worden gewonnen. Zondag van Utrecht, volgende week van FC Twente.