Menu
Vooruitblik interlands met Ajacieden

Vooruitblik interlands met Ajacieden

De internationals van Ajax komen vrijdag, zaterdag en dinsdag met hun nationale team in actie. Vrijdag en dinsdag staan er twee kwalificatierondes op weg naar EURO 2012 op het programma. Zaterdag zijn er kwalificatieduels voor de Afrika Cup. Jong Oranje speelt twee play-offduels om een ticket voor het EK Onder 21. Suarez heeft een Azië-trip met Uruguay.

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson bereiden zich met Oranje voor op het derde en vierde kwalificatieduel op weg naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Vurnon Anita, die ook een uitnodiging had gekregen, moet wegens een kuitbeenblessure verstek laten gaat. Afgelopen zondag meldde hij zich af bij de bondscoach. Vrijdagavond speelt Nederland een uitduel in Moldavië. Dinsdag volgt Nederland - Zweden in de Amsterdam ArenA. De vice-wereldkampioen staat er met zes punten uit twee duels goed voor in de kwalificatiereeks.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen spelen met België in het kader van de EK-kwalificatie uit tegen Kazachstan (vrijdag) en thuis tegen Oostenrijk (dinsdag). De Rode Duivels zijn nog puntloos na de eerste twee duels. De wedstrijden tegen Kazachstan en Oostenrijk zijn daarom van groot belang voor de Belgen.

Blind is met Jong Oranje twee play-offduels verwijderd van het EK Onder 21 in Denemarken. Blind is met Jong Oranje twee play-offduels verwijderd van het EK Onder 21 in Denemarken.

Christian Eriksen heeft een uitnodiging voor de Deense nationale ploeg ontvangen. De Ajacied is momenteel met het Deens elftal in Portugal. De kwalificatie-interland wordt vrijdagavond gespeeld in het Estádio do Dragão van FC Porto. Half juli kwam Eriksen daar ook met Ajax in actie tijdens een oefenduel. Dinsdag volgt een thuiswedstrijd tegen Cyprus. In de kwalificatiereeks op weg naar EURO 2012 kwam Denemarken tot dusver één keer in actie. De eerste wedstrijd leverde een 1-0 zege tegen IJsland op.

Mounir El Hamdaoui en Eyong Enoh spelen allebei een kwalificatieduel op weg naar de Afrika Cup 2012. El Hamdaoui speelt zaterdag met Marokko in en tegen Tanzania. Enoh ontvangt met Kameroen de nationale ploeg van Congo. Na de eerste speelronde staat Kameroen tweede in groep 5. De Kameroeners versloegen Mauritius in de openingswedstrijd. Marokko bezet na het gelijkspel tegen de Centraal Afrikaanse Republiek de laatste plaats in groep 4. Omdat ook Algerije en Tanzania de punten deelden staan alle ploegen in de groep van Marokko na hun eerste duel op een punt.

Ajax-aanvoerder Luis Suarez maakt deze dagen een wereldreis met Uruguay. De nummer vier van het afgelopen WK speelt twee oefeninterlands in Azië. Vrijdag speelt Suarez een oefeninterland in en tegen Indonesië. Dinsdag volgt een tweede duel in China.

Daley Blind staat met Jong Oranje aan de vooravond van twee cruciale duels op weg naar het EK Onder 21 in Denemarken. In de play-offs moet Jong Oranje in twee duels zien af te rekenen met de leeftijdsgenoten van Oekraïne. Zaterdag wordt het eerste duel op Het Kasteel in Rotterdam gespeeld. Dinsdag volgt de beslissende return in het Valeriy Lobanovskiy Stadion, waar Ajax onlangs in de voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev speelde. Ook Siem de Jong behoorde aanvankelijk tot de selectie van Jong Oranje, maar de middenvelder haakte eerder deze week geblesseerd af met een hamstringkwetsuur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst