Menu
Voorzetten en afronden

Voorzetten en afronden

De groep Ajacieden die het trainingsveld betreedt wordt deze week elke dag weer wat groter. Nicolae Mitea en Wesley Sonck sloten zich woensdagochtend weer bij de groep aan. John O┬┤Brien trainde, nadat hij dinsdag bij Jong Ajax meedeed, ook weer mee. De Amerikaan heeft trainingsarbeid nodig.

Na de warming-up en een grote rondo in de middencirkel werd de groep verdeeld in passers, gevers van voorzetten en afronders. Aangezien Maarten Stekelenburg, Bogdan Lobont en Hans Vonk alledrie voor hun nationale team uitkomen deze week, trok keeperstrainer Wil Coort de handschoenen weer eens aan en verdedigde het doel. Want afronden zonder eerst iemand te moeten passeren is natuurlijk te makkelijk.

In het begin van de oefening werd het de Ajacieden overigens wel makkelijk gemaakt. Na de pass vanuit het midden en de voorzet vanaf de flank, moest een van de twee aanvallers de bal in het doel zien te krijgen. Daarna werd er een verdediger toegevoegd die ook nog gepasseerd diende te worden. Bij de laatste oefening moesten drie aanvallers het opnemen tegen twee verdedigers en een keeper.

De training werd afgesloten met een serie sprintjes over een meter of vijftig.