Menu
Vraagtekens richting Ajax - Groningen

Vraagtekens richting Ajax - Groningen

In aanloop naar Ajax - FC Groningen kampt Frank de Boer met een aantal vraagtekens. De trainer van Ajax zit met name dun in zijn verdedigers en zag donderdag tijdens de training ook Vurnon Anita voortijdig afhaken met hamstringklachten. Daar tegenover stond de aanwezigheid van twee talentvolle verdedigers uit de jeugdopleiding: Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn.

Voor Nicolai Boilesen was het donderdag zijn eerste volwaardige training met de A-selectie sinds zijn debuut tegen Heracles Almelo. De 19-jarige Deen, twee dagen jonger dan zijn landgenoot Christian Eriksen, behoorde samen met Oleguer, André Ooijer, Jan Vertonghen en Ricardo van Rhijn (Jong Ajax) tot de verdedigers tijdens het partijspel. Vaste waarden Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld en Daley Blind trainden apart en ontbraken derhalve bij de groep.

Door de afwezigheid van Alderweireld (bovenbeen), Van der Wiel (bovenbeen) en Blind (enkel) werden meteen de defensieve problemen van Ajax duidelijk. Ook Vurnon Anita moest de training uit voorzorg voortijdig verlaten. Vanwege lichte hamstringklachten wilde Anita geen risico nemen op weg naar het thuisduel met Groningen. Zowel voor Van der Wiel als Anita geldt dat de komende dagen duidelijk zal worden of Frank de Boer zondag een beroep ze kan doen.

Ricardo van Rhijn trainde met de A-selectie mee. Ricardo van Rhijn trainde met de A-selectie mee.

Lorenzo Ebecilio (hamstring) werkt eveneens hard aan zijn herstel. De vleugelaanvaller van Ajax viel afgelopen zondag tegen Heracles geblesseerd uit en hoopt op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen Groningen. Voor de overige geblesseerden komt Ajax - Groningen nog te vroeg.

Zoals altijd trok de openbare training veel bekijks. Van de ereleden Piet Keizer en Sjaak Swart tot supporters uit het hele land. Ook de meiden van FC Fabulous waren aanwezig. Hun aanwezigheid trok, niet in de laatste plaats door hun opvallende roze outfits, de aandacht op de Toekomst. Het vrouwenteam zamelt geld in voor de campagne 'Because I am a Girl' van Plan Nederland en probeerde in hun vrolijke uitdossing op te vallen. Iets dat ruimschoots lukte. Als 'bonus' gingen ze na afloop met alle Ajacieden op de foto.

Kom zondag naar Ajax - FC Groningen! Kaarten zijn online verkrijgbaar via onderstaande link (t/m vrijdag 12:00 uur) en bij de verkooppunten van TicketBox. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s van de ArenA vanaf 12:30 uur geopend. De kassa's bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion ter hoogte van ingang D. Als de wedstrijd is uitverkocht, vervalt de stadionverkoop.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - FC Groningen online

Een lach op het gezicht van Maarten Stekelenburg. De keeper is herstellende van zijn gebroken duim. Een lach op het gezicht van Maarten Stekelenburg. De keeper is herstellende van zijn gebroken duim.
Toby Alderweireld revalideert van zijn bovenbeenblessure. Toby Alderweireld revalideert van zijn bovenbeenblessure.
Lorenzo Ebecilio luistert naar fysio Pim van Dord. Lorenzo Ebecilio luistert naar fysio Pim van Dord.
Plezier bij de 'nieuwelingen' Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn. Plezier bij de 'nieuwelingen' Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn.
Na afloop gingen de Ajacieden met de meiden van FC Fabulous op de foto. Na afloop gingen de Ajacieden met de meiden van FC Fabulous op de foto.