Menu
Vraagtekens richting Vitesse - Ajax

Vraagtekens richting Vitesse - Ajax

Het is nog onduidelijk of Frank de Boer zondag tegen Vitesse een beroep kan doen op Davy Klaassen en Jairo Riedewald. Klaassen en Riedewald moesten afgelopen weekend ook al allebei de Klassieker aan zich voorbij laten gaan. Voor het uitduel met Vitesse vormen ze voorlopig nog een vraagteken.

Zowel Klaassen (buikwand) als Riedewald (knie) ondervinden nog hinder van fysieke klachten. Zo bleek ook donderdag tijdens de training. Klaassen trainde niet met de groep mee. Riedewald deed een gedeelte van de groepstraining mee.

Net als Riedewald trainde Joël Veltman ook weer deels met de groep mee. Veltman is herstellende van zijn hamstringblessure en sloot het laatste deel van de training bij fysio Ronald Vermeer aan voor individuele oefeningen.

Naast Klaassen ontbraken ook Kolbeinn Sigthórsson en doelman Diederik Boer op het trainingsveld. Zowel Sigthórsson als Boer kampen met klachten aan hun rechterknie. Boer liep woensdag tijdens de training letsel aan zijn rechterknie op. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het met de knie van de 34-jarige keeper is gesteld.

In aanloop naar Vitesse - Ajax staan er de komende dagen nog twee trainingen op het programma. Vrijdag na afloop van de training geeft Frank de Boer zijn wekelijkse persconferentie. Een dag later maakt de coach 's middags de wedstrijdselectie bekend. Dan zal blijken met welke spelers Ajax zondag naar Arnhem afreist.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst