Menu
Vraagtekens voor duel met Roda JC

Vraagtekens voor duel met Roda JC

Ajax werkte de ochtend na de gewonnen bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels een ontspannen training af. Het was de voorlaatste oefensessie voordat de ploeg van Frank de Boer zondag het jaar 2013 afsluit met de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Voor die confrontatie met Roda zijn er nog een paar vraagtekens voor Frank de Boer. Zo heeft Joël Veltman last van zijn voet en is het onzeker of hij in Kerkrade in actie kan komen. De centrale verdediger ondergaat een MRI en dan wordt er zaterdag besloten of hij mee kan doen.

Frank de Boer maakte al wel bekend dat sowieso één van de (iets langer) geblesseerde spelers (Siem de Jong, Lerin Duarte, Nicolai Boilesen) terugkeert in de wedstrijdselectie. Dit omdat de hoofdcoach in Limburg geen beroep zal doen op Lucas Andersen. De Deen doet zaterdag mee met Jong Ajax. Wie van de drie er terugkeert? Dat wordt zaterdag bekend na de laatste training.

De basisspelers van het duel met IJsselmeervogels deden het vrijdagochtend verder rustig aan, de wissels en van blessures terugkerende spelers kregen wel een pittige sessie voorgeschoteld. Jasper Cillessen kreeg donderdag rust van Frank de Boer, en was dus één van de Ajacieden die vrijdagochtend wel vol aan de bak kon. En dat deed hij ook, getuige de foto's onder dit artikel.

Zaterdag dus nog één laatste oefensessie, dan moet Ajax helemaal klaar zijn voor Roda. Want zoals De Boer zei: ,,Als je met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft wil beginnen, moet je je zondag gewoon drie punten pakken."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danny Hoesen loopt er ontspannen bij. Hij maakte tegen IJsselmeervogels het tweede doelpunt. Danny Hoesen loopt er ontspannen bij. Hij maakte tegen IJsselmeervogels het tweede doelpunt.
Rekken en strekken na de ochtend na het bekerduel. Rekken en strekken na de ochtend na het bekerduel.
Jasper Cillessen kreeg donderdag vrij, maar vloog een dag later weer door de lucht. Jasper Cillessen kreeg donderdag vrij, maar vloog een dag later weer door de lucht.
Mickey van der Hart in de rol van verdediger probeert het Jasper Cillessen moeilijk te maken. Mickey van der Hart in de rol van verdediger probeert het Jasper Cillessen moeilijk te maken.
En nog een zweefduik van Jasper Cillessen. En nog een zweefduik van Jasper Cillessen.