Menu
Vragenvuur: Daley Blind!

Vragenvuur: Daley Blind!

Zoals je in het clubblad al kon lezen, mocht Ferren Wessels (12) op De Toekomst een interview doen met Daley Blind. Er was in het clubblad niet genoeg ruimte voor alle vragen van Ferren en antwoorden van Daley. Hier staat de rest van het vragenvuur!

Hoe zie jij de toekomst voor je: wil je altijd bij Ajax blijven voetballen of ook een keer naar het buitenland?
“Ajax is natuurlijk een heel mooie club. Ik ben hier vaker geweest dan thuis, denk ik! Ik woon zo'n beetje bij Ajax! Ik wil nog wel heel lang voor Ajax blijven voetballen, maar weet niet wat de toekomst brengt. Als er een mooie club komt, weet je het nooit.”

Zijn jullie een hecht elftal en vrienden onderling of zijn jullie meer collega's?
“Wij zijn een hecht elftal. We zijn allemaal jong en hebben dezelfde interesses. We zijn een echte vriendengroep. We gaan vaak buiten het voetballen wat eten met z'n allen, of met een paar jongens.”

Vind je het moeilijk om een bekende Nederlander te zijn, met al die meningen over je?
“Dat is een goede vraag. Het is niet altijd even leuk bekend te zijn. Mensen vinden niet altijd dat je goed speelt en dat willen ze graag laten weten. Dan krijg je soms via de pers te horen dat je het niet goed doet. Dat is niet leuk, maar er zijn ook een heleboel leuke dingen. Als ze vinden dat je goed speelt bijvoorbeeld. Maar ik heb niets te klagen, hoor!”

Denk je nog vaak terug aan je tijd bij FC Groningen en wat heb je daar geleerd?
“Ik denk er wel eens aan terug, ja. Het was heel leuk om daar te spelen en ik heb me in die tijd goed ontwikkeld. Ik ben daar een betere voetballer geworden. Groningen heeft me geholpen. Ook dankzij Groningen ben ik de voetballer die ik nu ben. Daar ben ik de club heel dankbaar voor.”

Blind: "We zijn een echte vriendengroep bij Ajax." Blind: "We zijn een echte vriendengroep bij Ajax."

Hoeveel uur per week train je en hoe zien je dagen eruit?
“Ik denk dat we elke dag ongeveer twee tot 2,5 uur trainen. Buiten, op het veld, en dan binnen nog wat krachttraining. We zijn rond 09.30 uur op de club en dan kun je nog ontbijten als je wil en dan ga je rustig naar het veld. Om 10.30 uur moet je zorgen dat je op het veld staat en dan begint de training. Daarna kan je nog naar het krachthonk of een behandeling laten doen door de fysiotherapeut. Daarna gaan we met z'n allen eten.

En hoe verloopt een wedstrijddag?
“Dat hangt er een beetje vanaf hoe laat we spelen, 12.30 uur of 20.45 uur? Als we 's avonds spelen, moeten we meestal rond 16.00 uur op de club zijn. Dan heb je de hele dag om je voor te bereiden. Lekker relaxed altijd. 's Avonds, als de aftrap dichterbij komt, ga je je concentratie zoeken en focussen op de wedstrijd. Zo leven we naar de wedstrijd toe.”

Hoe bereid je je voor op je directe tegenstander?
“We kijken videobeelden en hebben ook een eigen website. Onder je eigen naam kun je inloggen en dan krijg je toegang tot een heleboel videobeelden. Van je tegenstander, maar ook van jezelf om te zien wat je fout deed in de vorige wedstrijd. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op de volgende wedstrijd.”

Wat voor hobby's heb je naast het voetbal?
“Ik vind het gewoon heel lekker om thuis op de bank te liggen, als dat een echte hobby is. Ik ga wel regelmatig naar de bioscoop en speelde, als ik vrij was, met vrienden een potje tennis. Ik hou ook van andere sporten. Omdat we zoveel wedstrijden spelen, ga ik buiten het voetballen vaak om met mijn vrienden en vriendin.”

Wie was vroeger jouw idool?
“Dat is een lastige. Ik vond veel spelers erg goed. Echt een idool? Carles Puyol bij Barcelona, Cesc Fabregas toen hij nog bij Arsenal speelde en David Beckham vond ik ook goed. Niet echt spelers die op mijn positie spelen, maar ik vind ze wel heel goed.”

Wilde je altijd al profvoetballer worden?
“Het was al vrij vroeg van: ik wil profvoetballer worden. Daarom was ik misschien ook niet zo serieus op school, wat ik natuurlijk wel had moeten zijn!”

Foto's: Mylène Sopacua